Козметика

Makeup Съвети За Кафяви Очи

Кафявият цвят на очите е най-срещаният цвят сред хората. Въпреки, че много от нас не виждат в този факт някаква уникалност, жените от нас с кафяви  очи имаме един огромен плюс. Кафявият цвят на очите прави с повечето от останалите цветове гримове перфектни комбинации. Чисто и просто, това означава, че на каквато и цветова гама гримове да се спрем, много трудно бихме сгрешили в избора си.

Все пак, определящ фактор, спрямо който следва да се съобразяваме, когато подбираме грима си, е дълбочината и изразителността на кафявия цвят на очите ни. Има изразено тъмни кафяви очи, които изглеждат по-скоро като черни, докато съществуват и такива, които са изключително светло кафяви.


Прочети как можеш да подобриш естествената красота на кафявите си очи и да постигнеш с наша малка помощ една очарователна визия.

Когато Кафявият Цвят Е Почти Черен

Ако очите ти са тъмно кафяви, то средно и дори силно тъмни сенки за очи ще сработят перфектно за грима ти. Опитай тъмно синия сливов цвят, мастилено зелено или въгленово сиво.

Перфектна комбинация на очна линия и кафяви очи е тази в тъмно кафяв, тъмно лилав, златен и бронзов цвят. Забележи какъв е цветът на петънцата в ириса на окото ти и избери същия или близък до този цвят очна линия. Не би сбъркала с този метод!

Когато Кафявият Цвят Е Светъл

Ако имаш светло кафяви очи, опитай се да ограничиш употребата на черна очна линия. Вместо това наблегни на тъмно кафява очна линия и изпробвай други цветове. Нанеси неутрален цвят сенки за очи върху клепача, по-тъмен нюанс на същия цвят в крайщата на окото и очна линия в златно или зелено, която да отразява цвета на петънцата на ириса на очите ти.

В случаите, в които очите ти са изключително светло кафяви, изпробвай цветови тонове – шампанско, виолетово, бронзово или пък кафяво за избора ти на очна линия.

Още Съвети За Грим На Кафяви Очи

Тъмните цветове, принципно, създават усещането за по-малки очи, докато светлите тонове правят точно обратното. При кафявите очи, най-добрият вариант е балансът между тъмните и светлите тонове грим. Комбинирай тъмно кафява очна линия със светло кафяви сенки за очи, за да поставиш фокуса върху цвета на очите си, като по този начин те ще изглеждат по-големи и ще изпъкнат на фона на останалия грим.

Когато целта ти е да постигнеш уникален грим за специален вечерен повод, можеш да заложиш на сенки за очи в сребърни тонове върху клепачите на очите ти заедно с тъмно синя очна линия. Това е едно страхотно съчетание със забележителен ефект върху кафявите очи.

Share
BulgarianEnglish

Изваяно лице без ботокс и филъри: само до края на юни - ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ -18% (от 110 лв на 90 лв)

Created with ❤️ by Perlstyle Studio