Козметика

4 Основни Makeup Съвета За Квадратно Лице

По-острите, изпъкнали и очертани лицеви черти са типична характерност на лицата, чиято форма е квадратна. При тази форма широчината на челото и скулите е приблизително еднаква на широчината на брадичката.

Ако и ти имаш квадратно лице, то усилията ти в гримирането трябва да бъдат насочени към придаване на овална форма на иначе отсечените и прави лицеви черти. Това можеш да постигнеш чрез оформяне и правилно контуриране на лицето си. Прочети долните основни makeup съвети, които подготвихме за теб, за да създадеш желания мек вид на лицето си.

osnovni syveti za grimirane spriamo formata na liceto - kvadratno lice

Смекчи Изпъкналите Части

За да смекчиш и да придадеш овален вид на лицето си, наблегни върху омекотяване на чертите на челюстта си с помощта на матов контуриращ продукт. Контурирай с бронзант или по-тъмна основа двете страни на челюстта си, преливайки и разнасяйки нежно нагоре. Направи същото от двете страни на челото си като разнесеш надолу към слепоочията.

Подчертай Правилните Зони

Смекчи изсечеността на лицето си като подчертаеш правилните зони. Използвай хайлайтър или коректор, който е един тон по-светъл от твоя естествен тен. Чудесна работа ще ти свърши и по-светъл фон дьо тен. Нанеси продукта по средата на челото и го разнеси добре. След това, отново нанеси хайлайтър точно на върха на брадичката, като го разнесеш леко към устата.

Дай Характерност На Скулите Си

Можеш допълнително да акцентираш върху скулите си като използваш матов руж и го нанасяш под лек наклон спрямо тях. След това разнеси с четка, за да омекчиш сенките руж на скулите си и да постигнеш гладък вид на повърхността на кожата.

Създай Плътни И Обемни Устни

Фокусирай вниманието върху устните си  като избереш ярък цвят червило и придадеш необходимата обемност. По този начин ще отдалечиш фокуса от силно очертаната челюст.

 4 Основни Makeup Съветa За Кръгло Лице

Share
BulgarianEnglish

-20% на колагенова терапия GENOSYS MICRONEEDLING до края на април включително (от 130 лв. на 104 лв). Запази час днес!

Created with ❤️ by Perlstyle Studio