Козметика

4 Основни Makeup Съветa За Кръгло Лице

Типичното кръгло лице има слабо характерни и оформени черти – кръгла брадичка и слабо очертани скули. Ако и твоето лице е кръгло, стреми се да нанасяш грима си по начин, по който то ще изглежда по-слабо и издължено. Използвай съветите ни, за да постигнеш точно този ефект.

Контуриране На Кръгло Лице

Важно е спазваш основното правило при контуриране на лице – по-светлите нюанси придават обем, докато по-тъмните – отнемат от него!

konturirane pri kryglo lice

Контурирането на кръгло лице може само да ти помогне да дадеш определеност на лицето си и характерност на чертите му. Принципно, кръглото лице се нуждае от най-много контуриране в сравнение с останалите лицеви форми, тъй като се нуждае най-много от придаване на  характерност.

Започни първо с нанасянето на основа за грим, с която ще маскираш неравностите по лицето си и ще създадеш матов ефект по цялата повърхност на кожата. Подходящата основа за грим ще допринесе за запазването на грима ти през деня.

След нанасянето на основата, идва същинската част. Нанеси контуриращ матиращ продукт на слепоочията си, на скулите и от двете страни на челюстта. Използвай продукт, който се използва конкретно за контуриране или избери нормална основа, чийто цвят, обаче, е един – два тона по-тъмен от този, който по принцип използваш и го прелей добре.

Целта при контурирането на кръгло лице е постигане на визуално смаляване на част от него, както и променяне на контура на скулите.

Използвай Хайлайтър, За Да Фокусираш Вниманието Към Желаните Зони

Към стъпките на гримирането задължително включи употребата на подходящ хайлайтър, с който ще подчертаеш зоните в средата на челото си и брадичката си. Хайлайтърът ще ги подчертае като ги изсветли. По този начин ще придадеш по-добра и забележима оформеност на чертите на лицето.

Издължи Лицето Си С Помощта На Подходящ Руж

Нанеси руж върху зоната на скулите като не преминаваш линията на нивото на носа. Не нанасяй руж върху изпъкналата част на скулите си в кръгови движения – това ще направи лицето ти да изглежда още по-кръгло. Вместо това, използвай руж в тъмен прасковен нюанс точно под скулите и леко го прелей нагоре.

Подчертай Чертите Си

Заложи на сигурното! Подчертай очите и устните си с правилната козметика и гримове. Избягвай очертаването на очите си с тънък и точен контур очна линия. Използвай по-тъмен нюанс сенки за очи в крайщата на окото и по-светъл във вътрешната му част. Така ще откроиш красотата на очите си и те ще изпъкнат на фона на лицето. Заложи на тъмен цвят за червило и добави като финален щрих тънък пласт гланц за устни.

→ Makeup Съвети За Овално Лице

Share
BulgarianEnglish

Изваяно лице без ботокс и филъри: само до края на юни - ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ -18% (от 110 лв на 90 лв)

Created with ❤️ by Perlstyle Studio