Козметика

7 Съвета За Премахване На Целулит, Които Определено Дават Резултат

Надали съществува жена, която не желае да има перфектно изваяни и гладки бедра. Много от нас, обаче, остават само с желанието си за това, поради присъствието на портокалова кожа по телата ни. Въпреки, че ни се иска веднъж и завинаги да се отървем от целулита, то това съвсем не е толкова лесно.

Премахването на целулит е процес, който изисква достатъчно време и усилия от наша страна.

Трябва да осъзнаеш и да приемеш, че премахването на целулит за дълготраен период от време няма да се случи само с диета или с приемането на повече вода и течности.

Портокаловата кожа и самата притеснителна мисъл за нея могат да изчезнат само след като започнем да променяме малко по малко цялостния си начин на живот, който включва в себе си различни и много аспекти от него. Било то повече спорт и тренировки, добър здравословен режим и качествена храна, антицелулитни масажи или алтернативни антицелулитни терапии с доказан резултат, както и ограничаване на тютюнопушенето, носенето на впити в телата ни дрехи и др. Всички тези неща трябва да бъдат комбинирани в стратегия, която ние изпълняваме всеки ден и постоянно. Едва тогава можем да започнем да се радваме на първите реални и забележими резултати в борбата с целулита.

Подготвили сме специално за теб 7 от най-добрите практики в премахването на портокаловата кожа, които с времето и логиката са се доказали като ефективни. Имай предвид, че за да видиш резултати, ти наистина трябва да съчетаеш всяка една от тях.

#1 Внимавай С Прекомерната Употреба На Кафе

Всеизвестен факт е, че кафето дехидратира и обезводнява организма ни. Приема се, че за всяка една чаша кафе, трябва да изпиеш още две чаши вода, за да възстановиш загубените течности. Опитай се да намалиш приемането на кафе до веднъж на ден като задължително компенсираш с вода.

#2 Твоят Най-Добър Съюзник Срещу Целулита Е Водата

Когато наистина желаеш да намалиш целулита по тялото си, трябва да си наясно, че твоят най-добър съюзник в борбата с портокаловата кожа е именно водата!

Твоят организъм има нужда от достатъчно количество вода на ден, за да може да осъществява нормално процесите в него. Освен това, водата е природно и естествено средство, което прочиства тялото ни от натрупаните в него токсини и помага също така на възстановяването на съединителната тъкан. Всеизвестно е, че целулитът отдавна вече не се възприема единствено като козметичен дефект на кожата. Напротив, доказано е, че целулитът и неговото изражение всъщност представляват сериозно заболяване именно на съединителната тъкан на тялото. В допълнение към това, щом ограничиш приема на вода на ден, шлаките и отпадните вещества, които биха били изведени от организма ти чрез водата, остават в храносмилателния тракт, минават в кръвообращението и се натрупват под кожата.

Приемай 30 мл. вода на всеки килограм от теглото ти. Тоест, ако теглото ти е 55 кг., то умножи 55 по 30 мл. и ще получиш количеството вода, което е препоръчително да приемаш всеки ден.

#3 Храната И Целулита

Внимавай какво ядеш! Богатите на бързи въглехидрати храни, каквито са всички видове fast food и тестените изделия, прекомерната употреба на сол, която също дехидратира организма и помага на задържането на течности в него, полуфабрикати, както и газираните напитки, трябва да бъдат ако не изключени от менюто ти, то поне силно ограничени!

#4 Алкохолът Не Е Наш Приятел, Както Не Са И Цигарите

Жените, които пушат и употребяват често алкохол са много по-податливи към поява на целулит! Ако намаляването на алкохол съвсем не е толкова трудно, то за един пушач отказването от вредния навик най-вероятно ще бъде доста по-трудно. Дори да не можеш да се откажеш от тютюнопушенето, то поне опитай да ограничиш количеството цигари, които изпушваш на ден. Това със сигурност ще даде положителен ефект не само върху целулита, а на цялостния начин, по който се чувстваш!

#5 Запознай Се С Антицелулитния Масаж

Антицелулитният масаж е добър помощник в борбата с целулита! При антицелулитния масаж, кожата се масажира по определен начин като самите масажиращи движения са по-изразени и силови. Целта при него е стимулиране на притока на кръв и кислород към тъканите, като в същото време се ускорява и циркулацията на лимфата. Започва разбиване на обособените области с присъствие на целулит успоредно с неговата превенция. Малко по малко целулита намалява видимо, а проблемните зони намаляват издутината и неравността си. Консултирай се задължително със специалистите ни, ако желаеш да разбереш как антицелулитният масаж може да ти помогне!

#6 Кажи „Здравей“ На Антицелулитните Упражнения

За съжаление все още учените не са измислили хапче, което за една вечер да премахне напълно целулита от кожата ни. И надали скоро някой ще измисли!

Затова нека веднъж завинаги започнем да възприемаме физическите упражнения и тренировки като активност, която само може да ни помогне – както в борбата с портокаловата кожа, така и за цялостното ни здраве и самочувствие!

Физическото натоварване при наличие на портокалова кожа е повече от задължително, тъй като съединителната тъкан на телата ни е загубила своята еластичност и е увредена. Чрез тренировките ние всъщност помагаме за стягането, заздравяването и обновяването на съединителната тъкан.

Добре е да комбинираш както кардио упражнения като аеробика, бягане, скачане на въже, каране на колело, така и силови упражнения и с тежести, които работят за изграждането на нова здрава и стегната мускулатура.

#7 Вкарай Висок Технологичен Клас Козметична Терапия В Арсенала Си От Ефективни Практики

Тук е мястото да споменем едно от най-революционните открития, което за наша всеобща радост вече е достъпно и в нашата страна! Venus Legacy е апарат, който обединява три модерни и ефективни технологии – мултиполярна радиочестота, пулсиращо магнитно поле и VariPulse™ технология за борба с целулита и отпуснатата кожа. Основавайки се на стотиците положителни оценки на терапията с Venus Legacy в световен мащаб, оправдано се твърди, че терапията на Venus legacy е новият стандарт в естетичната медицина. Venus Legacy редуцира целулитните депа и оформя тялото, видимо обиколките в третираните и засегнати от целулит места намаляват, в допълнение към това, стимулира произвеждането от организма на колаген и еластин, благодарение на което кожата се стяга и витализира.

С гордост можем да кажем, че именно в нашите салони имаш възможността да се докоснеш до високия клас технология и да пробваш лично за себе си резултатите, които можеш да постигнеш с нея!

Всеки един от тези съвети, които подготвихме за теб, не би бил и наполовина ефективен, ако ги прилагаш поотделно. За да постигнеш наистина забележими, реални и дълготрайни резултати в борбата с целулита, трябва да разчиташ на комплексното прилагане на всеки един гореспоменат метод. Едва когато комбинираме всеки един от методите заедно с останалите, може да разчитаме и скоро ще забележим разликата в кожата на телата ни! Да, изисква усилия от наша страна, но затова пък си заслужава!

Консултирай се с нас за всички въпроси, които може да имаш по отношение на портокаловата кожа и ефективните начини и методи за премахването й. Ще сме повече от радостни да помогнем!

 

Share
BulgarianEnglish

Created with ❤️ by Perlstyle Studio