Козметика

10 Мита За Портокаловата Кожа, С Които Е Добре Да Си Наясно

Целулитът и търсенето на начин как да се справим с портокаловата кожа въобще не губи позициите си на челното място сред основните теми, които ние жените дискутираме и се интересуваме.

Отваряйки Google, ще попаднеш на множество резултати, всички, от които имат какво да ти кажат по темата. Доколко, обаче, информацията, на която попадаш е адекватна и реална и доколко не, не може да знаеш.

Подготвили сме ти списък с 10 най-големи мита за портокаловата кожа, с които е добре да си наясно, ако желаеш да изясниш сама за себе си какво би дало резултат и какво не с проблема на портокаловата кожа!

#1 Целулитът Се Среща Само При Жени С По-Голямо Или Наднормено Тегло

Това съвсем не е така. Дори да имаш атлетично и здраво тяло, без значение дали фигурата ти е стройна или заоблена, всички ние сме потенциални потърпевши на портокаловата кожа. Факторите, които оказват влияние върху появата и задълбочаването на проблема с целулита със сигурност не включват твоя силует и колкото и невероятно да звучи, дори слабите жени имат целулит.

#2 Загубата На Тегло Намалява Целулита

Целулитът не се повлиява толкова от количеството мазнини в телата ни, колкото от съединителната тъкан между мускулите на телата ни и слоевете кожа. Това чисто и просто означава, че отслабвайки с няколко килограма, съвсем не си гарантираш намаляване на целулита по тялото ти.

#3 Целулитът Се Появява Само При По-Възрастните Жени

Един в пълния смисъл на думата „измислен“ мит! Целулитът може да засегне жени във всяка възраст след пубертета. Просто с времето еластичността на кожата на телата ни намалява и засегнатите места от целулит стават по – забележими и видими.

#4 Целулитът Е Просто Излишък От Мазнини

И това твърдение не е напълно вярно, тъй като същността на целулита е свързана много повече със самата структура на нашата кожа, отколкото с количеството мазнини. С напредването на възрастта и наддаването на тегло, тъканта, която придържа кожата ни, започва да отслабва, а ефектът, който наблюдаваме е именно обособяването на места по телата ни, където портокаловата кожа става видима.

#5 Мъжете Нямат Целулит

Противно на всички вярвания досега, целулитът се среща и при мъжете. Това се случва, обаче, много по-рядко. Основните жертви на портокаловата кожа, за съжаление, сме именно ние, жените. Тъканта, която свързва пластовете на кожата и мускулите са доста по-силни при мъжете. При мъжете, освен това, основен хормон е тестостеронът, който изгаря мазнините, докато при жените – основният женски хормон – естрогенът всъщност стимулира произвеждането им.

#6 Кардио Упражненията Са Най-Добрият Начин Да Намалим Целулита

И това не е точно така. Кардио упражненията като бягане, скачане на въже, плуване, аеробика и други подобни са един страхотен начин, чрез който можем да отслабнем, но ако желаем да се фокусираме върху най-ефикасния тип упражнения за премахване или намаляване на портокаловата кожа, то това са силовите упражнения или упражнения с тежести.

#7 Носенето На Определени Дрехи, Докато Спортуваш, Намалява Целулита

Смята се, че носенето на стегнати спортни дрехи, които ни изпотяват, докато бягаме, например, ще ни помогне в борбата с целулита. Дори на първи прочит да ни звучи добре, това е нож с две остриета, тъй като е напълно възможно ефектът от подобни пристегнати дрехи да засили видимостта на портокаловата кожа по тялото ти.

#8 Ти Можеш Да Се Отървеш От Целулита С Кремове, Които Го Намаляват

Твърде хубаво звучи, за да е истина, не мислиш ли? Повечето от кремовете на пазара могат да покажат някакъв минимален резултат едва след като са изминали няколко месеца. Повечето от тях са обогатени с кафеин, което ги превръща единствено и само във временно решение.

#9 Тенът, Придобит В Солариум, Намалява Целулита

Тенът, придобит в солариум, може да прикрие до известна степен портокаловата кожа, но намаляването на изразителните неравности съвсем не е дълготрайно и е възможно с времето проблемът с целулита да се задълбочи и да се развие дори по-бързо.

#10 Липосукцията Намалява Целулита

Липосукцията може всъщност да влоши целулитените области по тялото ти, поради неравномерното разпределяне на мазнини под кожата!

cellulite tips muprhystylecom

Съществуват други методи и начина, които дават резултат в борбата с целулита. Разбери го по следния начин – намаляването на целулита по тялото ти и неговото премахване трябва да е процес, в който комбинираш различни успешни практики, които обхващат както начина ти на хранене, спортуване, така и цялостния ти начин на живот! След като осъзнаеш това и почнеш да работиш върху проблема осъзнато, тогава и резултатите ще започнат да се забелязват.

 

Share
BulgarianEnglish

Изваяно лице без ботокс и филъри: само до края на юни - ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ -18% (от 110 лв на 90 лв)

Created with ❤️ by Perlstyle Studio