Козметика

Ароматерапия

Какво Представлява Ароматерапията?

Под ароматерапия се разбира масажна терапия, при която се използват високи концентрати на растителни масла, известни под наименованието “етерични масла”. Етеричните масла биват добавени към масажното олио, което се използва по време на терапията.

Силният мирис на етеричните масла при ароматерапията влия благотворно върху човешкия организъм, тъй като човешките ноздри са свързани към определена част от мозъка или така наречената лимбична система. Лимбичната система контролира и е отговорна за емоциите, хормоните, както и за въздействието на нервната система.

При вдишване на етеричните маслени молекули, импулси биват предавани към лимбичната система, които въздействат както на сърдечния пулс, нивата на стрес, кръвното налягане, така и на дишането, паметта, храносмилането и имунната система. Както и преди сме споменавали, масажната терапия има цялостно оздравително и стабилизиращо влияние върху организма.

От друга страна, до голяма степен етеричните масла биват абсорбирани от организма също и през кожата. Интересно е да споменем фактът, че всяко отделно етерично масло се характеризира със своите индивидуални успокояващи и оздравителни свойства. Докато едни масла дават енергия на организма, други го успокояват и релаксират.

Широко Разпространени Етерични Масла При Ароматерапията

Някои от най-често използваните в ароматерапията етерични масла служат за успокояване, тонизиране и енергетизиране на тялото, за прочистване и облекчаване.

  • успокояващ ефект – лайка, лавандула и здравец
  • тонизиращ ефект – иланг , салвия , роза, нероли
  • енергетизиращ ефект – розмарин
  • прочистващ ефект – розмарин
  • облекчителен ефект – евкалипт, бор, чаено дърво

Защо Да Се Довериш На Ароматерапията?

Имайки предвид същността на ароматерапията, тя е особено подходяща масажна терапия за състояния на стрес или за възстановяване на емоционалния баланс. Подходяща е както за състояние на инсомния, така и при учестено и силно главоболие, нарушения в храносмилането, изразен предменструален синдром, менструални болки и силна болка в гърба.

Какво Да Очакваш От Ароматерапията

При ароматерапията се подбират едно или две етерични масла в зависимост от това върху какво желаеш да съсредоточиш усилията си и коя е зоната, която желаеш да подобриш. Избраните етерични концентрати се смесват към масажното олио, след което то бива използвано по време на самата масажна терапия. Ще усетиш приятната миризма около себе си, в ноздрите си. Ще усетиш как се отпускаш и как организма взима така необходимата му почивка. Преди да започнеш с ароматерапията, консултирай се с нашите специалисти, за да разбереш в детайли как се извършва терапията и по какъв начин организма ще изпита оздравителното действия на етеричните масла.

Share
BulgarianEnglish

Created with ❤️ by Perlstyle Studio