Козметика

Защо Масажът Е Най-Доброто Решение За Здравето Ти

На практика масажът е полезен за всяка една система на човешкото тяло. Долу сме подготвили списък, спрямо който можеш да отсъдиш защо масажът и масажната терапия са най-доброто, което можеш да направиш за здравето си.

Костна система

Костната система при човека се повлиява косвено от масажната терапия като благодарение на масажа циркулацията на кръвта се подобрява и с това повече кислород и нутриенти биват доставени до костите на организма.

Мускулна система

Определени масажни движения отпускат и разтягат мускулите на тялото като по този начин се редуцират мускулните спазми и напрежението в мускулите. Освен това, масажът развива гъвкавостта на мускулите чрез нормализиране на мускулния тонус. Когато мускулите са уморени, особено след тренировка, те се възстановяват много по-бързо с помощта на масажа, отколкото от почивка и липса на натоварване.

Нервна система

Успокояващият масаж може да достави необходимата почивка на организма при наличие на нервна възбуденост и напрегнатост, причинени от стресови обстоятелства като безсъние и главоболие.

Кръвоносна система

Масажната терапия подобрява кръвообращението и е особено препоръчителна за всички нас, които сме обездвижени през по-голямата част на деня.

Лимфна система

Нежният масаж стимулира лимфната система, което от своя страна подпомага изчистването на организма от токсини и натрупани шлаки. Успокояващият ефект на масажа освобождава от стреса, което пък е добре дошло за засилването на имунната система на човек.

Дихателна система

С отпускането, което настъпва по време на масаж, дишането се забавя и става по-дълбоко, тъй като използваме диафрагмата си, за да дишаме и изразходваме по-малко енергия. При някои масажи се поставят вендузи върху гърба, за да се облекчи натовареността на гръдния кош.

В допълнение, масажът повлиява добре храносмилателна система, тъй като спомага за цялостното отпускане и балансиране на тялото. Токсините и застоялите отпадни вещества в организма се освобождават  и чрез кръвта стигат до бъбреците, където биват неутрализирани и отстранени. Що се отнася до женските репродуктивни органи, и тук масажът е препоръчителен, тъй като чрез негова помощ, дискомфортът по време на менструация се намалява. По-конкретното болката по време на менструация и симптомите на постменструалния синдром се облекчават от цялостното благотворно влияние, което масажа има върху тялото ни. Доказаното оздравително действие на масажа и масажната терапия е достатъчно основателна причина да запазиш час за масаж колкото се може по-скоро. Убеди се сама.

Share
BulgarianEnglish

Created with ❤️ by Perlstyle Studio