Лайфстайл

II част – 24 Неща, Които Да Започнеш Да Правиш За Себе Си

ФИЛОСОФИЯ НА ЩАСТИЕТО – ЧАСТ II

12. Започни да даваш без да очакваш нищо в замяна. Ще бъдеш наистина разочарована, ако продължаваш да очакваш хората да вършат нещата, които ти би направила за тях. Не всеки мисли като нас, чувства като нас и се държи като нас. И тук с пълна сила важи правилото, че за да получиш нещо по-добро в живота си, първо трябва да дадеш от себе си без значение дали ще помогнеш на някого в дадена ситуация или ще споделиш опита си, та дори и просто да се усмихнеш на някого.


14. Бъди промяната, която искаш да видиш в света. Чистата истина е, че си дошла на този свят, със способността ако не да промениш, то поне да повлияеш положително върху нечий живот. Това, което можеш да дадеш на другиго, е това, което даваш на себе си. Осъзнай го и не го пропилявай. Бъди мила. Живей сега. Бъди човек, способен на промяна.
15. Започни да работиш върху изграждането на стойностни взаимоотношения с хората. Тези, които прекарват времето си стараейки се да изкарат повече пари, накрая харчат същите пари в опити да прекарат пълноценно времето си. Не постъпвай по същия начин със себе си. Приоритизирай важните за теб неща. Създай богатство в отношенията си с околните и семейството като им отделиш достатъчно време и внимание.
16. Започни да показваш привързаността си към хората, които обичаш. Покажи им какво означават за теб. Връзките, които имаме с най-близките ни хора, са основата за нашето собствено щастие. Не казвай проосто, че обичаш хората, които обичаш. Покажи им го.
17. Започни да се радваш и да бъдеш удовлетворена от живота, който ти самата имаш. Благодарността е знак, че осъзнаваш всичко, което притежаваш и ти се случва в житейския ти път. Преброй нещата, за които си благодарна. Без значение колко малки изглеждат те. Започни още сега. Благодарността променя вибрациите ти. Ще видиш, че изпитвайки чиста благодарност за всичко хубаво в живота ти, ти самата ще се почувстваш по-добре.
18. Изключи от речника си думата „трябва“. Когато се уловиш, че използваш отново “трябва”, за да направиш нещо просто следващия път не я използвай. Няма нужда да се оплакваш или да се чувстваш задължена, че трябва да направиш нещо, когато можеш просто да го направиш и толкова.
19. Потърси възможностите около себе си. Да, ти желаеш да се развиваш, да израстваш. В почти всяка една ситуация, желанието да научиш нещо ново, може да ти даде възможност наистина да направиш нещо, за  което мечтаеш. Започни да мислиш, че съществуват възможности за развитие, там където преди си подминавала. Изпробвай нови неща. Отиди някъде, където не си била. Ще видиш, че изведнъж безбройно много нови възможности ще се открият пред очите ти. Имай очите, за да ги видиш. Направи нещо по различен начин. Нека съзнанието ти е отворено за новите възможности и се забалявай, докато се откриват пред теб.
20. Пусни малките разочарования в живота ти да си отидат в момента, в който се появят. Не би трябвало да позволяваш един негативен момент да развали радостта от поредица хубави моменти. Не позволявай на малките ежедневни драми, които всички ние имаме в деня си, да те натъжават. Щастието наистина започва отвътре навън. Контролирай мислите си и ще контролираш емоциите си. Всички тези размисли означават едно – ти си тази, която може да наруши собственото си щастие и никой друг освен теб не може да го направи.
21. Фокусирай се единствено върху това, което е под твой контрол. Не се опитвай да насилваш нещата. Дай всичко от себе си и остави нещата просто да се случат. Ако трябва нещо да се случи, то ще се случи. Не е нужно да се тормозиш за неща, които не зависят от теб и които не можеш да контролираш.
22. Често казват, че животът е книга. Започни да затваряш страниците, които настина вече трябва да бъдат затворени. Нито една книга не се състои от една единствена глава. И нито една глава не разказва цялата история. Запомни, че грешките, които допускаме по пътя си, не ни определят като хора, а само ни помагат да научим конкретен урок. Затова осмисли същественото от ситуацията и продължи напред.
23. Започни да приемаш уроците, на които животът те учи. Всичко, което се случва, ни помага да израстваме. Понякога дори болезнените преживявания, през които преминаваме, ни учат на безценни уроци, за които не сме се замисляли, че имаме нужда да знаем. Ако сега имаш проблем, това е хубаво нещо. Това означава, че ти бележиш прогрес. Единствените хора без проблеми са тези, които не правят абсолютно нищо. Започни да гледаш от хубавата страна на нещата.
24. Започни да измерваш прогреса си всеки един ден без значение колко малък е той. Желаеш да направиш нещо, да станеш някого, да бъдеш някъде. Започни с малки крачки всеки ден. В момента може да не се намираш на мястото, което желаеш да бъдеш един ден, но погледни колко далече си стигнала. Спри погледа си на нещата, които вече си постигнала. Има за какво да се радваш, нали?

→ 24 Неща, Които Да Започнеш Да Правиш За Себе Си – I част

Share
BulgarianEnglish

-15% на L'OREAL SERIE EXPERT продукти за коса до 29.02.24 включително *сумата се изчислява на място

Created with ❤️ by Perlstyle Studio