Фризьорство

Представяме Ви Краси, топфризьор салон „Murphy”, пл.Гарибалди

краси

Краси е фризьор 12 години, а при нас работи от година. Той е всичко онова, вписващо се в думата artist –маниерът на говорене, специфичните му движения, докато подстригва или оформя косата. Креативната енергия изцяло се усеща докато човек е около Краси.

Като човек с 12- годишен опит във фризьорството, какво е твоето професионално предизвикателство в момента?

Завършването на третия модул от Академия Лореал „Аз творя”, по време на който създадохме първия Haute Couture Book. Също така на 3 декември ще участвам в артистичния форум на Лореал България.

С какво те привлича усещането да твориш пред публика?

Представянето на сцена няма нищо общо с работата в салона. Да работиш само в салона не  е достатъчно, то е това, което правиш в ежедневието си. Но да се изявиш като артист на сцена, това е най-хубавото, което ми се е случвало до сега.

Как се запали по „сцената”?

Досега съм се явявал веднъж на сцена. Ивентът беше със състезателен характер. Тогава се влюбих в тръпката. Там времето е малко, подготовката е голяма, гледат те над 600 човека. Това е най-трудният вид шоу, защото го правим само пред колеги. За разлика от артистите, които играят пред всякаква публика, ние „играем” пред колеги.  А професионалното око, при това балканското, е особено критично.

Какво е важно, за да се представиш добре на сцена?

Поведението на сцената се тренира много. То е по-важно от това, което ще се получи накрая. Това е шоу. Там никой не се съмнява, че ти ще можеш да се справиш с косата по най-добрия възможен начин. Т.е. по дифолт се приема, че си много добре подготвен професионално. Затова по-голямо внимание се обръща на присъствието ти на сцена, как точно правиш нещата. Аз искам да се проявявам като артист, защото още от малък искам да бъда такъв.

Харесвам сцената – дори, ако щеш, театралната, това ми е било мечта да бъда актьор. А сега мога да съчетая двете ми мечти в едно – да правя коси и едновременно с това да съм на сцена.

Има ли специфичен стил на фризиране, към който се придържаш?

Ходил съм на много школи, учил съм се от световни имена, но съм си изградил собствен  стил и не робувам на никого. Харесвам много контрастни цветове, топлите тонове –медни и червени, най-вече медни. Сега са актуални светлите краища и ги предпочитам преливащи, с плавен преход. Предпочитам да подстригвам къси коси, защото там е майсторлъкът.

краси

Артистичността ти се отразява и в твоя личен стил. Влияеш ли се от модните тенденции?

Сам избирам стила си, като се съобразявам с това да ми е удобно. Не робувам на модни тенденции нито в прическите, нито в дрехите. Сменил съм много визии на косата си, много цветове. От 16-годишен се боядисвам, но така, както съм в момента, се харесвам най-много.

С какво е по-различна работата ти в салони Murphy?

Преди да дойда тук имах възможността да избирам между няколко известни салона и трябваше да реша къде искам да се развивам. Тук ми хареса, защото има атмосфера, среда на плодотворна конкуренция. Това е важно за мен, за да мога да си сверявам часовника. От самия Мърфи има какво да науча както като фризьор, така и като мениджър.Не крия, че мисля за собствен салон. В салона работим с всички продукти от Лореал, които съществуват на пазара, а за мен това е важно. Не можеш да правиш добри коси, ако нямаш всичко актуално на пазара. Предизвикателство е да работиш в салон с име, защото дори и да си най-големия професионалист, ако салонът  не е изграден бранд, който хората познават, нямаш мотивация.

Какво правиш през свободното си време?

Имам ужасно малко свободно време, почти постоянно съм в салона. Излизам през уикендите. Обикновено ходя  на едни и същи места, където знам, че със сигурност ще се забавлявам качествено. Там, и тук в салона, мога да бъда себе си. Обичам морето. От Бургас съм и често отскачам дотам.

 

Share
BulgarianEnglish

-20% на колагенова терапия GENOSYS MICRONEEDLING до края на април включително (от 130 лв. на 104 лв). Запази час днес!

Created with ❤️ by Perlstyle Studio