Козметика

Кога, ако не сега? Диодната лазерна епилация и ползите от нея

Лазерната епилация не е ново понятие, но въпреки това все още има много неизяснени въпроси за използването й, затова в тази статия ще изясним какви ползи можем да получим от нея.

 

 

Чисто научно казано лазерната епилация включва преминаване на лазерен лъч през кожата, който действа на отделните космени фоликули като има за цел да попречи на фоликулите да произведат нови косми. Растежа на космите има определени фази и благодарение на тази процедура се забавя техния растеж във времето. За разлика от други видове отстраняване на нежеланото окосмяване, лазерната епилация е предпочитана, защото е трайна и здравословна. Този метод е решение за жени и за мъже и е безболезнен в сравнение с класическите методи.

В Салони MURPHY работим с испански диоден лазер от ново поколение Cocoon PrimeLase HR. Лазерът е с широк спектър на действие и предлага най-доброто решение за всички типове кожа и косми. Primelase произвежда хомогенно нагряване на косъма. Косъмът трансформира светлината на лазера в топлина, като я провежда до луковицата. Така тя се нагрява и се разрушава.

 

Повечето квалифицирани специалисти препоръчват именно диоден лазер. Той е подходящ за много повече хора, тъй като отговоря на потребностите на различните видове кожа. Прониква много по-надълбоко, премахвайки косъмчета, които са невидими за нас, тъй като още не са израснали над повърхността на кожата.

Какви са същинските ползи от диодната лазерна епилация?

 

Процедурата не отнема много време

Лазерните процедури са по-бързи от очакваното. Например, ще ви отнеме по-малко 10 минути, за да премахнете космите на подмишниците.

 

Спестявате пари в дългосрочен план

С постоянното намаляване на окосмяването вече няма да ви е нужно да купувате самобръсначки, депилатоарни кремове и да посещавате козметичните салони ежемесечно. Може би цената, която ще заплатите сега за диодната лазерна епилация ще ви се стори не малка, но с течение на времето и с дълготрайния ефект, който тя предлага ще се уверите, че сте спестили доста пари.

 

Предотвратява и премахва врасналите косми

Диодната лазерна епилация е най-добрият вариант за предотвратяване и отстраняване на врасналите косми. Тя е идеалното решение, за тези от вас, които имат чувствителна кожа и страдат от кожно раздразнение вследствие на кола маска или бръснене.

 

Спестявате време

Лазерната епилация премахва необходимостта от бръснене всеки ден. Просто помислете колко време прекарвате с бръснач в ръка!

 

Не е нужно да чакате космите отново да пораснат

За разлика от кола маската, при лазерната епилация вие можете да бръснете космите между процедурите. Кажете сбогом на дните, в които чакате космите да израснат отново; подлагайки се на процедурата, вие може да бръснете космите колкото искате.

 

Някои третирани зони могат да бъдат с 90% намаляване на космите и резултатът е дълготраен. Други се нуждаят от 1-2 процедури годишно, за да поддържат резултата. Повечето хора откриват, че когато космите се възстановяват, те са по-тънки, по-меки и по-малко забележими, отколкото са били преди. Така, че какво чакате все още?

 

 

Запазете своя час за диодна лазерна епилация в Салони Murphy: Murphystyle – ул. Граф Игнатиев 3, Murphystyle – бул. България 11. Можете да направите лесно това, чрез три бързи стъпки:

  1. Свали приложението murphystyle (достъпно в Google Play и App store)
  2. Създай профил
  3. Получи достъп до графика (искаш час от сега за след 15 минути? Никакъв проблем!)

 

 

Можете да ни намерите още във Facebook и в Instagram – @murphystyle.

Последвайте ни за да следите за промоциите, от които може да се възползвате (а скоро предстоят нови такива…) и за да блестим заедно! ✨

 

 

 

 

 

Share
BulgarianEnglish

Изваяно лице без ботокс и филъри: само до края на юни - ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ -18% (от 110 лв на 90 лв)

Created with ❤️ by Perlstyle Studio