Повече за продуктите

Всичко за лазерната епилация

Какво представлява лазерната епилация?

При лазерната епилация се излъчва светлинна енергия, която достига до космения фоликул и атакува неговия пигмент – меланин. При допир с кожата, светлината от лазера се трансформира в топлина и това води до загиване на космите. Лазерния лъч е насочен изцяло към космените структури, без да вреди на кожата.

Премахват се така наречените „обърнати косми” и се подобрява състоянието при проблеми с фоликула, циреи и пъпки.

Защо това е най-ефикасният метод за борба с нежеланото окосмяване?

Защото унищожава както повърхностните, така и най-дълбоките фоликули на космите, което забавя и в последствие спира техния растеж. Освен това, спестява време и средства от чести процедури бръснене, кола маска, епилиране и фотоепилация.

Какви видове лазерна епилация има?

Дължината на вълната на лазерният лъч определя енергийния капацитет и възможността да се правят физиологични промени. Измерва се в нанометри (nm). Според своята ефективност, лазерите се разделят на четири вида:

Рубинов лазер (694 nm) – най-старият вид лазер, който се използва при хора с по-светла кожа. Лазерът е с бавна честота на повторение, което прави процедурата по-продължителна. Има риск за болезнено усещане при по-чувствителни кожи.

Александритен лазер (755 nm) – подходящ е за обработване на по-големи зони, но може да се наблюдава неефективна концентрация на енергията, заради разпръскване на лазерните лъчи. Най-подходящ е за хора със светли кожи, не се препоръчва за по-матови. Третира предимно тънки и фини косми.

Диоден лазер (800-810 nm) – безолезнен и с най-дълга трайност на ефекта (над 10-12 години). Носи името „златен стандарт в лазерната епилация”. Преизчислено в цена към брой процедури и продължителност на ефекта, този вид лазерна епилация всъщност е най-изгоден като цена.

Nd-YAG лазер (1064 nm) – заради мощното лъчение, съществува риск от изгаряне на третирана зона. Подходящ е за хора и с по-матова кожа, но при по-фини и тънки косми не могат да се очакват резултати. Процедурата често е болезнена, защото повечето апаратури нямат система за охлаждане, която предотвратява дискомфорта.

Ние разполагаме с най-модерната апаратура за перманентна епилация – диоден лазер ELYSION. Процедурите позволяват ефективно премахване на косми дори от най- чувствителнaта кожа на лицето. Подходящата дължина на вълната гарантира достигането до точната дълбочина на фоликулните косми на кожа от всеки вид – от най-светли до най-тъмни. Манипулацията е напълно безболезнена.

За кого е подходяща лазерната епилация?

Повечето лазерни апаратури имат ограничения спрямо кожата на клиента. Най-светлите кожи са тези, които позволяват голямо количество енергия под формата на импулс да навлезе подкожно с най-малък риск от нежелани ефекти. Ето защо по-тъмни типове кожа са най-силно ограничавани от лазерни епилации, но не и от диодната епилация на Elysion, която третира дори най-тъмния фототип.

Въпреки това, трябва да се избягва излагане на слънце/солариум поне 14 дни преди и след процедура. За превенция се препоръчва висок слънцезащитен фактор.

Кои зони могат да бъдат третирани?

Почти всички зони на лицето и тялото. Не се третират зони с татуировки, тъй като татуировката може да се повреди, както и зони с бенки.

Каква е подготовката преди процедурата?

Непосредствено преди процедура, до ден два, е желателно да обръснете зоната която ще бъде третирана. В никакъв случай космите НЕ трябва да са отскубнати от корена чрез кола маска, епилатор или пинцета. Изстръгването им ще предотврати унищожаването на фоликула – главно действие на лазера.

Какво е усещането по време на процедурата?

За максималния комфорт на нашите клиенти, ние работим с модерна апаратура, при която няма болка. Elysion има вградена охлаждаща система „crystal freeze”, която защитава кожата от високи температури. Лазерният накрайник поддържа постоянно температура от 6 градуса, в резултат на което топлината от лазерния лъч не се усеща по време на процедурата.

 

Веднага ли се вижда ефектът?

До 15 дни след лазерна епилация по-голямата част от космите на третираната зона падат. Наблюдава се значително забавен растеж между отделните процедури. С всяка следваща окосмяването намалява.

А след процедурата?

Както преди, така и след процедурата се изключват методи за обезкосмяване, които отстраняват косъма от корена. Използва се депилиращ крем или самобръсначка.

Колко процедури са необходими за трайно обезкосмяване?

Общият брой на процедурите е между 5 и 8. След това се правят поддържащи процедури веднъж или два пъти годишно. Резултатът е до 90% отстраняване на нежеланото окосмяване с 12 години продължителност.

През колко време се прави лазерна епилация?

Процедурите за лице се повтарят след 4 седмици, а за тяло – след 6-8 седмици.

В кои случаи не се прилага?

При бременност, екземи, дерматити и хепатит.

 

 

Share
BulgarianEnglish

Created with ❤️ by Perlstyle Studio