Повече за продуктите

Мезотерапия с Pistor и Conjonctyl

Всички мечтаем за красив външен вид и съвършена кожа. Много често обаче се сещаме, че трябва да се погрижим за нея чак след като се погледнем в огледалото и видим конкретен дефект. Нашият екип от медицински специалисти вярва в силата на преванцията и в това, че не съществува кратък път за постигането на красота във вид на панацея, опакована в бурканче. Грижата за кожата е комплексен и строго индивидуален процес, който изисква постоянство и отговорност. Видимите резултати се равняват на 50% професионална и 50% домашна грижа.

С времето кожата губи свойството си да се възстановява и най-честите причини за това са слънчевите лъчи,  нездравословната храна, тютюнопушенето и стресът, които я правят повехнала, сива и отпусната.

Как да бъде овлажнена пре­калено сухата кожа, вече замрежена от фини бръчици? Има ли начин тя да остане жизнена и еластична? Же­ните, които търсят медицинско решение на този проблем, се обръщат все по-често към революционния неоперативен метод на доктор Пистор.

Мезотерапията е метод създаден от френския лекар Мишел Пистор през 1952 година. Тази техника, появила се преди 56 години, има за цел да трети­ра конкретна патология с пре­цизни средства. В началото тя се прилагала срещу болки в ставите на пациенти, които не можели да взимат лекарства. Идеята на д-р Пистор била да се инжектират малки дози активни продукти в мястото на болката. Но тези инжекции се разли­чават от дълбоките инфилтрации, при­лагани в ревматологията, по размера на иглите, които в мезотерапията са по-тънки и се използват повърхностно.

Д-р Пистор определя мезотерапията като “нехирургична, относително безболезнена инжекционна процедура, която лекува широк спектър от състояния”. Повече от половин век след откриването  на мезотерапията, популярността и приложението ѝ не спират да растат. Тенденциите са да се правят слабо забележими корекции на лицето и тялото, като същевременно поддържаме младежки вид на лицето и тялото.

Какво представлява мезотерапията?

Серия от микроинжекции в слоевете на кожата от ембрионалната мезодерма, откъдето произлиза и термина мезотерапия. Инжектират се различни „коктейли“ от витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина, въглероден двуокис и др.

Мезотерапията дава бързи и добри резултати. За кратко време се постига изглаждане на бръчките, стягане на кожата и подобрение на цялостния профил на кожата. Методът е лек, почти безболезнен, не е необходим болничен престой. Мезотерапията е един уникален метод за бърза хидратация,  подхранване, възстановяване и подобряване на еластичността на кожата и превенция срещу бръчки.

Какво е нашето най-добро решение?

За да възвърнем блясъка и здравето на кожата си, можем да се доверим на  мезотерапия с Conjonctyl (Конжонктил) и/или Lissant Yal 1.6%. Конжонктил е единствения сертифициран  органичен силиции за инжекционна употреба. Продукта  е на пазара от 1973-та година и оттогава досега няма нито един страничен ефект. Силицият е естествена част от кожата. С годините обаче неговото наличие постепенно намалява, и това е една от същестжените причини за появата на белезите на стареене. Силицият спомага за изграждането на мрежата от колаген, еластин, глюкозамино-гликани и всички останали вещества, които определят здравия вид на кожата. Той е изключително важна съставка от междуклетъчното пространство на кожата в слоя, наречен дерма. Именно там е прицелната точка на  мезотерапията.

 

         

Неомрежената хиалуронова киселина, съдържаща се в Lissant Yal 1.6% е насочена към коригиране на малките гънки и бръчици на лицето, шията и деколтето с цел подмладяване и дълбока хидратация. Lissant Yal не съдържа никакви омрежващи агенти, което обяснява липсата на нежелани ефекти и голямата съвместимост на продукта. Мезотерапията с Lissant Yal 1.6%  хидратира в дълбочина, изглажда и подмладява третираната зона- лице, шия, деколте, ръце.

Conjonctyl и Lissant Yal 1.6% могат да се въведе в кожата както ръчно, с игла, така и чрез електронен мезо-пистолет.

Използването на инжектор /мезопистолет/ за мезотерапия е най-иновативният подход за извършване на тази процедура.

С Pistor Eliance въвеждането на продукта е автоматизирано и изключително прецизно. Апаратът позволява на терапевта да определи дълбочината на проникване на продукта и микроубожданията да са абсолютно еднакви.

Техниката „мезолифт” представлява въвеждане на повърхностни микро-инжекции на 1-2 мм в повърхността на кожата. Милиони жени по света се доверяват на този неоперативен метод, за да разрешат козметичните си проблеми. Освен, че мезолифт процедурите са изключително ефективни, те са и нежни и безболезнени, а реакцията на организма е почти невидима. След края на терапията можете да се върнете на работа без притеснение, защото не е нужен възстановителен период. Единствено при по-чувствителните кожи може да се усети съвсем леко подпухване или зачервяване, което преминава до час.

Какви са показанията на мезотерапията?

Резултатите са както моментални, така и дългосрочни при прилагане на двата продукта. Няколко дни след терапията ще се разгърне цялостния ефект на процедурата – кожата ще е по-плътна, по-свежа, по-стегната и сияйна.
Терапията с Конжоктил  е подходящ не само за анти-ейдж процедури, а също и при:

 • целулит
 1. разгражда влакната на съединителната тъкан
 2. намалява мастната тъкан
 3. подобрява обмяната на веществата и лимфния дренаж
 4. подобрява цвета на кожата

 

 • стрии
 1. стяга отпуснатите колагенови влакна, като така от една страна се намалява размера на стриите, а от друга – се заличава
 2. обезцветява зоната на стрията
 3. подобрява текстурата на кожата
 4. повишава естествената защита на кожата

 

 • косопад
 1.  Възстановява косата (здрав външен вид, обем, блясък)
 2.   Изчезва себореята на кожата на главата
 3.   Редуцура и забавя появата на бели коси
 4.   Активира растежа на косата при косопад (алопеция)

 

 • отпусната кожа по цялото тяло

 

 • фиброза.

 

Ефектите от мезотерапията при анти-ейдж процедурите на кожата са: ревитализация, дълбока хидратация, изглаждане на финни бръчки на  лице, шия,  деколте, ръце,  и др., подмладяване, подобряване на тургора, еластичността и цвета на кожата, стягане. Мезотерапията освежава и възстановява жизненост на кожата, като подобрява текстурата на увредената, дехидратирана и повяхнала кожа.

Колко процедури са необходими?  

Броят на процедурите се определя от вида на третирания проблем и неговата тежест. Обикновено ефектът е видим още след първата процедура, но за най-добър резултат – целият курс на лечение изисква 4-6 процедури през 7-14 дни.

Има ли нежелани ефекти?

Единственото протовипоказание е за хора, които са алергични към аспирин. За всички останали продуктът Конжоктил е препоръчителен и въздействащ на различни зони от тялото.

Share
BulgarianEnglish

Created with ❤️ by Perlstyle Studio