Повече за продуктите

Как да се преборим с целулита?

Въпреки че всеобщо твърдение е, че целулитът е само козметичен дефект, в действителност истината се оказва съвсем друга. Според медиците портокаловата кожа е сериозно заболяване на съединителната тъкан, което засяга едновременно лимфната и кръвоносната система на повърхността. Нарича се гиноидна липодистрофия (Gynoid lipodystrophy) и в превод от латински значи дистрофия на мастните тъкани при жени.

Проучванията показват, че близо 85% от жените в зряла възраст са в някаква степен засегнати от „портокаловата кожа“. Процент в който попадат както дами, стремящи се към активен и здравословен начин на живот, така и други, за които спортът и правилното хранене съвсем не са приоритет.

 

Спорт

Една от главните причини за появата на портокаловата кожа е лошата микроциркулация на кръвта, която възниква при воденето на слабо активен начин на живот и отсъствие на физически тренировки.

Можете да спечелите битката с целулита, ако практикувате водни спортове, като аквааеробика и плуване. Водата тонизира кожата и действа благоприятно на кръвоносните съдове, а мазнините се изгарят само в условията на интензивно снабдяване на тъканите с кислород.

За да се редуцира портокаловата кожа, е необходимо по време на спортни занимания да се следи дишането. Важно е вдишването и издишването да бъдат дълбоки, бавни и равномерни. С помощта на тренировки, укрепващи мускулите, може не само да се борите с целулита, но и да предотвратите по-нататъшните му прояви.

 

Диета

Учени твърдят, че няма пряка зависимост между наднорменото тегло и целулита, защото той представлява нарушение в разпределението на мастната тъкан на кожата, а подкожна мазнина имат дори и много слабите дами. Основен момент в антицелулитната диета не е количеството калории, а минералният състав на продуктите.

Вашата диета трябва да бъде балансирана и проста. Старайте се да си набавяте достатъчно количество пресни плодове и зеленчуци – богати на целулоза. Търсете хранителни продукти с минимално участие на овкусители, консерванти и подобрители. Приемайте често прясно изцедени сокове – известно е, че витамин С ускорява обмяната на веществата и подобрява микроциркулацията на кръвта. Отделете достатъчно внимание на зеления чай – съдържащите се в него антиоксиданти спомагат за извеждането на всички шлаки и токсини от организма, които са потенциално отговорни за появата на целулит.

Трябва да приемате и храни, богати на лецитин, мастни киселини и аминокиселини. Те намаляват течността между мастните клетки и повишават кръвообращението на тези на кожата. Богати на лецитин са яйцата и соята. Правилното съотношение на мастни киселини се съдържат в зехтина, олиото от ленено семе, рапицата и суровите ядки, а полифеноли има в изобилие в ягодите, нара, шипките, гроздето и цитрусовите плодове.

 

Нашето доказано решение – Venus Legacy

Venus Legacy е първият и единствен медицински апарат със сертификат от Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) за борба с целулита и отпуснатата кожа.

Процедурите с този апарат са най-търсените в областа на медицинската естетика в световен мащаб, като годишно се извършват над 3 милиона от тях!

Електромагнитните импулси стимулират по-доброто кръвоснабдяване и производството на нови кръвоносни съдове. По този начин клетките се обогатяват с кислород и кожата се регенерира.

Мултиполярната радиочестота(RF) прониква на цялата повърхност, която се обработва, а не само в отделни части, както при повечето апаратури. Получава се нагряване на тъканта,  мембраните на мастните клетки изтъняват и аминокиселините намаляват обема си. Загряването синтезира произвеждане на колаген и еластин, което прави кожата еластична и гладка.

Високата енергия (150W мощност) на мултиполярна радиочестота e безопасна и щадяща кожата.

Апаратът има вграден регулиращ се термометър с екран, който в реално време следи температурата на третираната зона, за да имате оптимални клинични резултати. Това позволява равномерно и постоянно загряване на тъканите в дълбочина до 48 градуса. Намалява се значително риска от изгаряне.

Успешното спиране на проблема „целулит“ е резултат от постоянни усилия. За възвръщането на гладката кожа трябва да се грижим по малко всеки ден. Е, може би не е толкова лесно да се спечели битката с портокаловата кожа, но правилната комбинация от спорт, диета и козметични средства ще ни осигури не само добре изглеждащи корем, дупе и крака, но и ще ни накара да се чувстваме добре в кожа си!

 

Бъдете активни!

 

 

Share
BulgarianEnglish

ПОДАРЪК ароматен дифузер от Kérastase към всеки два продукта *до изчерпване на количествата

Created with ❤️ by Perlstyle Studio