Повече за продуктите

Историята на Denman. Любимите четки за коса на нашите фризьори.

STARTED BY AN INNOVATOR MORE THAN 80 YEARS AGO, THE ICONIC DENMAN BRAND REMAINS A LEADING LIGHT IN HAIRDRESSING TODAY.

По време на пътуване до Ню Йорк младият предприемач от Северна Ирландия Джон Денман Дийн се запозна с нов революционен продукт, найлон. Той се завръща у дома с куфар, пълна с този нов материал, и скоро след войната измисли как да го използва в четките за коса.
Това беше 1938 г. и до 1950 г. репутацията на тази новаторска нова четка започна да расте. Но именно фризьорската революция от 60-те години на известния Видал Сасун (кумир на нашия арт директор Мърфи) наистина установи Denman и четката за коса на ‘фризьорите’. Denman D3 Original Styler беше идеалният инструмент за създаване на високотехнически подстригвания на Sassoon като емблематичния асиметричен боб Mary Quant.
Роди се ерата на суперзвездата фризьор. Фризьорите на знаменитости през десетилетията може да са имали свой уникален стил, но всички те също са имали четка за коса Denman. И днес това остава вярно, международно признатите художници за коса като Пол Стафорд и Марк Уоли все още използват инструменти на Denman, за да създават своите иновативни и вдъхновяващи колекции.
Денман е закупен от семейство Рейни през 1972 г. и решаваща част от техния бизнес план е да продължат тясното партньорство на марката с креативния фризьор. Работейки с влиятелни фризьори от цял ​​свят, Denman разработи широк спектър от различни инструменти и четки, които днес съставляват гамата на Denman.
Все още притежаван от семейството и все още базиран в Бангор, Северна Ирландия, Денман продължава това сътрудничество с професионалиста по косата. През октомври 2019 г. Denman пусна новата четка Power Paddle; четка, която намалява времето за сушене, разработена съвместно с водещите салонни и сесийни стилисти. Този ангажимент за инвестиции и развитие също е национално признат както с Максуел Рейни OBE, така и с д-р Джон Рейни MBE, получили отличия от кралицата.
През 2018 г. Денман издигна още повече една програма за посланик и стартира Денман Глобал Колектив. Воден от глобалния креативен директор Пол Стафорд, Global Collective за първи път събра членове на програмата Denman Ambassador под един чадър, за да споделят работата си и да популяризират творчеството си. Колективът обединява международни фризьорски и бръснарски таланти, за да сподели своите умения и творчески образи пред световна публика. Към днешна дата Global Collective има членове от Канада, Австрия, Италия, Румъния, Франция, Словения, Филипини, Австралия, Полша, дори Казахстан; и разбира се Великобритания с повече членове, които редовно се добавят. Салони Murphy също е Denman Ambassador.
Освен, че споделят работата на членовете на колективите с международната преса и ги профилират в мрежата на социалните медии на Денман, някои членове са призовани да покажат своите умения, за да подпомогнат творчеството на Денман. Тази брошура включва поръчка на австралийката Катерина Ди Байсе, бръснарският експерт Майк Тейлър, специалистът по естествена коса Джуниър Грийн и изгряващата британска звезда Брандън Месингър.
За Денман синергията на продукта и професионалиста е от първостепенно значение. Това е обобщено перфектно от главния изпълнителен директор на Denman International, Кевин МакНами, „Ние произвеждаме страхотни четки, да, но фризьорите са тези, които произвеждат креативността. Непрекъснато съм изумен от чистата визия и иновации в косата, които тези художници измислят. Гордеем се, че Денман помага по някакъв малък начин в творческия процес. „
Наистина глобална марка, Denman се продава в над шейсет държави и се използва от много хиляди фризьори, бръснари и професионалисти по красота. Ангажиментът на компанията за непрекъснато разработване на нови продукти и подкрепа на креативността гарантира, че Denman остава четката за коса на фризьорите.
Вече може да откриете четки за коса Denman и в онлайн магазина на Салони Murphy. Пазарувай тук. 
Share
BulgarianEnglish

Изваяно лице без ботокс и филъри: само до края на юни - ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ -18% (от 110 лв на 90 лв)

Created with ❤️ by Perlstyle Studio