Седмично вдъхновение

Как да пресъздадем прическата на Барби? Вдъхновяваме се от Марго Роби

Последните месеци навсякъде около нас виждаме розово и това не е случайно:

Днес 20.07.2023 г. по кината излиза пълнометражният филм за „Барби“, а в главната роля са  Марго Роби и Райън Гослинг.

 

Марго Роби стана известна с ролята си във „Вълкът от Уолстрийт“, редом до Леонардо Ди Каприо. Но от излизането на този филм (още през 2013 г., за да бъдем точни), тя успя да се превъплати в много и все различни роли.

Сред тях са: лудата приятелка на Жокера – Харли Куйн във „Отряд самоубийци“, актрисата от Златен Холивуд – Шарън Тейт в „Имало едно време в Холивуд“ и много други.

Най-новото превъплъщение на Марго е в така познатата на малки и големи красива руса блондинка – Барби.

По тази причина светът е розов – сега ни е позволено да сложим „розовите си очила“ и да помечтаем за дрехите, обувките и… косата на Барби!

 

 

Естетиката на Барби безспорно е докоснала гардеробите на всички, но тя също се промъква в нашия външен вид за красота – по-специално под формата на тенденцията за високо вързана опашка.

Именно по тази причина ние от MURPHY STYLE се заехме със задачата да пресъздадем специално за вас иконичната прическа.

Перфектно полюляваща се, но същевременно изтънчена, високата опашка на Барби е ласкателна за почти всеки, притежаващ нужната дължина.

Прическата се дефинира като висока опашка, с увита около нея коса, извити краища и много движение!

 

 

 

Въпреки че можете да благодарите именно на предстоящия филм, режисиран от Грета Геруиг – Барби, за възраждането на иконичната прическа, то можем да кажем, че високата опашка има и много други вариации датиращи още от Одри Хепбърн, до съвременните драматични версии, както можем да видим при Ариана Гранде, Ким Кардашиян, Парис Хилтън, Карди Би и много други.

 

 

 

.

 

Как да пресъздадете прическата на Барби?

  1. Започнете с небрежно изсушаване на косата. Добавете грижа без отмиване и пяна за обем в корените за максимално постигане на ефекта. Не се старайте да изсушите косата напълно.

    За тези с текстурирана коса – вълнообразна, къдрава или чуплива – можете предварително да загладите косата си с помощта на приставката на сешоара Original DREOX LILAC (MURPHY SHOP)  и да използвате само грижата без измиване, заедно с термозащита по ваш избор.

  2. Разделете бретона си с гребен.
  3. Започнете процеса на заглаждане и позиционирайте височината на опашката си по ваше предпочитание.
  4. Добавете продукт според вашия тип коса и започнете да приглаждате косата си, като едновременно с това я вдигате до височината, която сте избрали. Нанасяйте подходящия продукт в косата си с помощта на четка. Какъв продукт ще използвате зависи от вашия тип коса, така че изберете един от следните, който е подходящ за вас. Ако имате… Фина/тънка коса : Можете да пригладите вдигнатата си коса с любимия си гел със средна/силна фиксация  като TECNI ART Liss Control (MURPHY STYLE)  или лак за коса. Използвайте обилно количество за максимален ефект. Ако предпочитате по-небрежна опашка, използвайте текстуриращ спрей, за да запазите обема.Средна до гъста коса: Пригладете косата си с помощта на гел за силна фиксация като TECNI ART Fix Max (MURPHY SHOP) и го нанесете обилно.Гъста и склонна към начупване: Загладете косата си със силно приглаждащ спрей като TECNI ART Air Fix (MURPHY SHOP) до предпочитаната от вас степен. Нанесете обилно и наситете косата си за максимално заглаждане.
  5. Сега, след като сте нанесли продукта по косата си,  използвайте четка за изглаждане или гребен с фини зъбци, за да сте сигурни, че всеки косъм е на мястото си. Вижте тук: Карбонов гребен Hercules Sagemann
  6. Добавете термозащита за коса към основата на вашата опашка и я разрешете. Навийте краищата на конската си опашка с помощта на ULTRON REVOLVIT 19mm (MURPHY SHOP)Оставете кичура да изстине, като го защипете с щипка, без да пречупвате вълната. Продължете с останалата част от опашката. Оставете ги да се фиксират така поне пет минути.
  7. Ако искате извит бретон, прибран зад ухото ви, направете вълна с помощта на преса или маша и използвайте — познахте — лак за коса, за да го оформите и фиксирате на място. Можете да оставите останалата част от косата си прибрана зад ухото или да използвате фиба, за да го скриете като част от опашката.

 

А ето как изглежда и готовия резултат, който Даниел Кръстев постигна:

 

 

 

Използвани снимки: Pinterest; Личен архив; Instagram
Последвайте ни:
Instagram: @murphystyle
Facebook: MURPHY STYLE
Share
BulgarianEnglish

Изваяно лице без ботокс и филъри: само до края на юни - ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ -18% (от 110 лв на 90 лв)

Created with ❤️ by Perlstyle Studio