На гости ни беше...

Запознайте се с екипа на Салони MURPHY: Тоня

Кажете здравей на Тоня Маринова! Момичето, което създава блестящи визии в Салони Murphy Графа. Днес разговаряме с нея за професионалния й опит, за творческите изживявания и за приложените красиви визии върху клиентите.

Как се чувстваш след изминалата година прекарана в творчески процес като част от първото реалити за Фризьори на Академия Лореал България?

Заредена с много емоции и знания, които нямам търпение да приложа и в салона. Истината е, че имам нужда от излизане от салонната рутина, предизвикаване на уменията ми и контакт с колеги. Това ме кара да развивам комуникативните си умения, а като начинаещ фризьор – определено имам нужда.

Коя програма избра и какво те подтикна да бъде точно тя?

Избрах програмата на група Color Expert, защото искам да усъвършенствам знанията си в колориметрията, стайлинга и подстригването. За да постигнем една мечтана визия , няма как да пропуснем една от тези стъпки.

Ти си фризьор от скоро, защо обученията за важни за теб?

За мен е важно да не спирам да се уча. По този начин винаги ще успявам да предложа най-актуалните визии, техники, цветове и форми на подтригване на своите клиенти. Няма как да бъдеш професионалист без да се учиш постоянно.

Както знаем, по време на обучение, вие постигате Total Look (цялостна визия, която включва форма, цвят и стайлинг). Коя част от нея обаче постигаш с най-голяма страст?

С най-голяма страст постигам цветовете. Така беше и от ден първи на моето обучение. Първите модели, които направих преди официално да отворят графика ми за клиенти – бяха именно с промяна на цвят. Тази година Face Framing, French Mocha и La Vouge Blonde са истинско вдъхновение за мен.

Кой е любимият ти момент от тези няколко дни прекарани освен в обучение и в снимане на реалити формата?

Определено това за мен беше практическата част. Докосвайки се до цялостната визия на място, заедно с обучаващия екип беше безценен опит. Що се отнася до снимките – за първи път застанах пред камера, така че все още свиквам с обектива. Може би след време и това ще бъде любимата ми част.

Успя ли вече да предложиш визиите и новите тенденции на клиентите в салона?

Предлагам ги на всеки клиент, като разбира се адаптирам конкретния избор спрямо това, което те искат да постигнат, как минава ежедневието им дори, колко тежък грим носят. Важно е да се интересуваме от начина на живот на нашите клиенти. Само така ще успеем да им предложим максимално подходящ цвят и форма.

Какъв съвет би дала на фризьорите, които искат да се развиват?

За мен непрестанното развитие е много важно. Бих посъветвала всички мои колеги да не спират развитието си, за да са адаптивни към актуалните техники и тенденции!

А на своите клиенти, които в момента обмислят промяна?

Съветвам своите клиенти да не се страхуват от промяната. Особено когато тя е съобразена с тяхната визия и форма на лицето. А всичко това можем да го обсъдим при тяхното посещение в салона! Очаквам ги!

 

 

Може да последвате Тоня в👉 Instagram, за да следите блестящите визии, които продължава да създава! ✨

A междувременно намерете Салони Murphy във Facebook Салони Murphy и в Instagram @murphystyle

Share
BulgarianEnglish

Created with ❤️ by Perlstyle Studio