Козметика

Технологична Революция В Лазерната Епилация

 

„Безспорно по – добро качество, без никаква болка, за всеки тип кожа !“

 

Безспорно съществуват един куп различни начина и метода за справяне с нежеланото  окосмяване. Що се отнася до този въпрос, жените сме повече от запознати по темата. Затова и малко ще са тези от нас, които няма да се съгласят, че обезкосмяването със самобръсначка, кола маска, фотоепилация, лазерна епилация или епилатор предоставят едно удобство за сметка на друго.

Премахването на нежеланото окосмяване със самобръсначка, например, ти спестява време и болка, но за сметка на това новите косъмчета израстват прекалено бързо, загрубяват и в най – честия случай се появят двойно повече отпреди.

Кола маската, (от друга страна), е доста разпространен, достъпен и качествен метод, тъй като намалява в значителна степен обема на космите и те биват премахнати заедно с фоликула на косъма. Въпреки това, обаче, кола маската си остава болезнена процедура и не се препоръчва при лесно раздразнима кожа.

Ако се спрем на фотоепилацията, можем да кажем, че е сравнително качествен метод на трайно обезкосмяване с дълготрайни резултати както при тъмни, така и при светли кожи. Недостатъкът на фотоепилацията, обаче, се крие в продължителността на множеството процедури, които трябва да направиш, за да постигнеш ефекта, който търсиш. В допълнение към това, при фотоепилацията е невъзможно да се третират и достигнат по–дълбоко разположени косми.

През годините лазерната епилация беляза силен технологичен напредък и се доказа като един от възможно най – ефикасните методи при дълготрайното обезкосмяване!

 

Но Как Всъщност Работи Лазерната Епилация?

 

Лазерната епилация е решението за хората, които търсят на първо място качество, надеждни и дълготрайни резултати. При процедурите на лазерната епилация се използва силен лазерен лъч светлина, насочен към космените фоликули, които всъщност са причината за производството на косми. Лазерният лъч уврежда космените фоликули наред с меланина, който определя естествената пигментация на кожата и космите, в резултат на което растежът на космите се инхибира и окосмяването започва постепенно да намалява.

Като всеки метод на обезкосмяване, лазерната епилация, такава каквато я познавахме досега, си имаше своите недостатъци. Лазерната епилация е изключително успешна при обезкосмяване на хора със светла кожа и тъмни груби косми, тъй като настъпващата промяна в окосмяването е най-забележима, а и при светлата кожа вероятността от пигментни промени по кожата е къде къде по-малка. Това автоматично намалява ползата, която хората с тъмна кожа биха имали. При тях е възможно появата на бели петна в областта, където е бил използван лазерният лъч, тъй като той засяга и меланина, съдържащ се в кожата.

Всичко това ни кара да се замислим дали основният недостатък на лазерната епилация може да бъде преодолян по някакъв начин…

lasernaepilaciyamurphystylecom

 

 

Лазерната Епилация Към Днешен Момент

 

Към днешен момент лазерната епилация е по-развита и оптимизирана в технологично отношение от когато и да било. Факт, който ще зарадва мнозина от нас! Високото качество и удобство, което привържениците на лазерната епилация търсят, доведе до създаването на диоден лазерен апарат от ново технологично поколение, който дава решение на основните недостатъци на лазерната епилация. В момента най-мощният диоден лазерен апарат в страната ни – Elysion, се намира именно в нашите салони – Murphy Beauty Salons.

 

Какво Решава Лазерната Епилация От Новия Технологичен Клас

 

Най – значителното предимство и оптимизирана функция на лазерната епилация с диодния лазерен апарат – Elysion – е липсата на каквато и да е болка или парене по време на процедурата. Ако досега подобен дискомфорт е съществувал, то с апаратът Elysion дискомфортът под каквато и да е негова форма остава в миналото. Предимството му се дължи на вградения апликатор, който се охлажда самостоятелно и поддържа 6 градуса температура по време на самата терапия. В резултат на това, топлината от лазерния лъч не се усеща по време на процедурата.

Липсата на каквато и да е болка при лазерната епилация с диодния лазер Elysion не трябва да ни притеснява, тъй като тя в никакъв случай не е за сметка на качеството и резултатите, които получаваме.

Лазерната епилация с Elysion се основава на селективно поглъщане на светлината на лазерния лъч от пигмента меланин, който както споменахме се съдържа в космите и кожата. Косъмът играе роля на проводник на светлинната енергия от лазерния лъч като я транспортира до самия корен, известен още като фоликул на косъма. Под въздействие на лазерния лъч, във фоликула се създава температура от около 60 градуса, което довежда до механично затопляне и разграждане на косъма, както е показано малко по-долу. Той изгаря като така се възпрепятства произвеждането на нов косъм.

Как точно се измерва резултатът от лазерната епилация с диодния лазер Elysion, обаче?

 

Растежът На Косъма В Три Етапа

 

Растежът на косъма при човека се измерва в три последователни фази на растеж.

Първата, от които, е анагенната фаза на растеж. Тук папилните клетки се съединяват с основата на космения фоликул като така се задейства растежа на косъма.

Следващата фаза е катагенна фаза на растеж. При нея папилните клетки се одръпват от фоликула и спират растежа си. Това означава, че косъмът се отскубва от своя корен.

Талогенната фаза е третата фаза в развитието на косъма и се изразява в това, че тялото започва да отделя вече мъртвите и отделени от фоликула косми.

Очевидно е, че лазерната епилация не е препоръчителна, когато космите се намират в катагенна и телогенна фаза на развитие, тъй като качеството, което ще получим ще бъде на твърде ниско ниво. Затова колкото повече косми са в анагенна фаза, тоест косъмът е в своя основен стадий на разстеж, намиращ се в неговия корен или фоликул, толкова по – добър резултат ще имаме от лазерната епилация.

 

 

fazinarastejprikosymamurphystylecom

Обобщавайки предимствата на лазерната епилация с апарата Elysion, следва да заключим, че нейното ново лице дава решение на всеки един от недостатъците, които е имала досега:

– Процедурите са лишени от всякаква болка, парене и общ дискомфорт;

– Достига се максимална ефективност благодарение на излъчващата светлина с точно определена и постоянна дължина на вълната на лазерния лъч, която е базирана на максималния коефициент на абсорбция на светлината от меланина. По този начин освен маскимална ефективност, процедурата предпазва от неефективни лъчения;

– За първи път се третират успешно и тъмни кожи;

– Апаратът дава висока ефективност и при отстраняването на тънки и светли косми, които представляват предизвикателство и спънка за голяма част от познатите ни апарати на пазара;

– Апаратът е най-мощният диоден лазер в България!

– Новата лазерна епилация завоюва голямо предимство пред фотоепилацията, тъй като с нея успешно се обработват дълбоко разположени косми;

 

Имайки предвид основните проблемни области на лазерната епилация, Салони За Красота Murphy дава в ръцете ти решение, което те лишава от недостатъците, които останалите методи на обезкосмяване притежават. Лазерната епилация с най-мощния и надежден диоден лазерен апарат у нас е една напълно приемлива инвестиция, имайки напредвид какво удобство, качество и ефективност ни доставя само с няколко процедури. Всичко това, добавено към професионализма, с който салони Murphy са известни, ти гарантира качеството, което търсиш и желаеш да откриеш.

 

Как да запазя час?

Може да го направите онлайн резервация в сайта ни или през нашето мобилно приложение чрез три бързи стъпки:

  1. Свали приложението murphystyle (достъпно в Google Play и App store)
  2. Създай профил
  3. Получи достъп до графика (искаш час от сега за след 15 минути? Никакъв проблем!)

A междувременно открийте Салони Murphy във Facebook Салони Murphy и в Instagram @murphystyle

 

 

Share
BulgarianEnglish

ПОДАРЪК ароматен дифузер от Kérastase към всеки два продукта *до изчерпване на количествата

Created with ❤️ by Perlstyle Studio