Козметика

Многобройните Ползи На Масажа

В напрегнатото ежедневие, което в днешно време всяка една от нас води, добрият масаж в края на деня може да те накара се почувстваш по-добре, да се отпуснеш и да релаксираш, но неговите ползи съвсем не свършват дотук.

Интересно е да проследим как популярността на масажа сама по себе си се развива във времето. Днес SPA салоните и здравните заведения не са единствените места, където можеш да получиш тази услуга с невероятен положителен ефект върху тялото ти. Масажът се предлага в клиники, фирми, фитнес салони, та дори и на летища. Ако досега не си опитвала чудодейната сила на масажа или не си навлизала в дълбочина как точно се случва това оздравително действие върху организма ти, прочети за ползите на масажа върху здравето. Така ще си запозната какво да очакваш, ако решиш да изпробваш как една сесийна масажна терапия би ти се отразила.

Какво Всъщност Представлява Масажът?

Думата “масаж” е общо понятие за разтриване, оказване на натиск и манипулиране на кожата ти, на мускулите, на сухожилията и ставните връзки. Терапевтите, които практикуват масажи, обикновено изпозват ръцете и пръстите си по време на масаж, но също така работят и с горната част на дланите си, лакти и крака. Интензивността на масажа може да варира от слаби и леки движения до такива, при които натискът и напрежението, което се оказва, е силно изразено.

Какви Ползи Да Очакваш От Масажа

Масажът и оздравителните ефекти, които оказва върху човешкия организъм, се възприемат като част от алтернативната медицина. Все по-често масажът бива включван към стандартното лечение на широка гама от здравни състояния и поставени медицински диагнози.

Изследвания върху ползите от масажа демонстрират, че той е един ефективен метод на лечение, който помага за намаляване на стреса, болката и мускулното напрежение.

Положителното влияние на масажа върху организма, обаче, не спира дотук. Доказва се, че масажът е също толкова полезен при следните здравни проблеми:

  • нарушение в храносмилането
  • безпокойство и тревога
  • главоболие
  • спортни травми и наранявания
  • фибромиалгия
  • инсомния
  • парестезия
  • наранявания на меките тъкани
  • ставни болки

Спектърът, в който масажът оказва облагородяващ и оздравителен ефект върху телата ни, както виждаш, съвсем не е малък и обхваща някои сериозни медицински състояния. Затова и не бива да ни изненадва все по-големият интерес към масажа и нарастващата му популярност. В допълнение към това, широкият спектър на полезност и приложение на масажа, определя и многото видове масажи, които се практикуват.

В нашите салони за красота Murphy можеш да избираш сред голямо разнообразие масажи. Въпреки това, първо те съветваме да се консултиращ с нашите специалисти и заедно да изберете типа масаж, който ще е най-подходящ за теб и твоите нужди.

Share
BulgarianEnglish

ПОДАРЪК ароматен дифузер от Kérastase към всеки два продукта *до изчерпване на количествата

Created with ❤️ by Perlstyle Studio