Грижа За Лицето

Микронийдлинг: Колагеновият приятел на кожата

Микронийдлингът е минимално инвазивна козметична процедура, която се използва за лечение на кожни проблеми, спомагайки производството на колаген. Известна също като колагенова индукционна терапия, процедурата може да помогне значително на тези, които имат белези от акне, мелазма, пигментни петна и т.н. В зависимост от серума, който се използва, микронийдлингът може да има анти ейдж и стягащ ефект.

Най-просто казано, процедурата представлява обработка на кожата с малък уред, който има много фини и къси иглички. Може би сте чували за така популярните напоследък дермаролери – е, това е професионалният вариант на малкото чудо. Но ако вероятността за множество пробождания ви звучи леко зловещо, бъдете спокойни, защото става дума по-скоро за миниатюрни боцкания, които влизат само на няколко милиметра дълбочина.

В общи линии нито боли, нито се усеща особено приятно. А пък и средната продължителност на процедурата е между 20 и 30 минути, така че определено не е „болка за умиране“. Имайте предвид, че челото, линията на косата и челюстта са по-чувствителни от другите области и не е изключено да имате леки зачервявания след това, които ще преминат в рамките на 24 часа.

В случай, че кожата ви определено има нужда от малко външна помощ, за да се справи с досадните пъпки, омазняването или пигментните петна, можете да пробвате микронийдлинг в салони за красота Murphy. Медицински козметик ще направи диагностика на кожата и ще ви препоръча най-адекватното лечение според нуждите й. Запишете вашия час още сега!

Share
BulgarianEnglish

Created with ❤️ by Perlstyle Studio