На гости ни беше...

Запознайте се с екипа на Салони MURPHY: Михаела

„Бих им казала да следват мечтите си каквото и да им коства и да не се отказват колкото и да е трудно.“

Това казва Михаела Маринова на своите клиенти. Мечтателка, упорито следваща пътя, който самата тя чертае. В момента тя е поела блестящия път към фризьорската професия, затова нека я последваме като разберем какво има да ни каже.

Как се чувстваш като част от екипа на Салони MURPHY в часовете прекарани в творчески процес?

Не нога да опиша щастието, което изпитвам от факта, че съм част от един от най-добрите творчески екипи в тази сфера. Емоциите, които изпитвам са толкова много и различни, че понякога всичко това ми се струва нереално и вълшебно. Емоциите, които преобладават, разбира се, са радост и щастие, но това са емоциите, които можеш да изпиташ само ако се чувстваш на точното място с точните хора. Горда съм, че мога да нарека всички нас фризьорите от Салони MURPHY, както и останалата част oт екипa ни, едно семейство. Успехът, който жънем всеки ден в този екип, не е благодарение само на нас самите, а и на клиентите с които работим. Смея да твърдя, че не съществува по-благоприятна среда за работа и творчески процес от тази, която е в Салони MURPHY.

След приключването на I сезон на реалитито на Академия L’Oreal България към кой екип би се насочила за II сезон?

Разбира се че след приключването на реалитито на Академия L’Oreal България, бих искала да се докосна до всеки един екип. Като млад и все още начинаещ фризьор, каквата съм аз самата, първите крачки бих направила в екипът на Color expert. Но към който и творчески екип да се насоча знам, че знанията и емоциите, които ще получа биха били незаменими, затова нямам търпение да стана част от това огромно семейство на опитните и утвърдени ментори, и разбира се на младите и жадни за знания фризьори, като мен. Знам, че тези емоции ще бъдат една незабравима част от израстването ми като фризьор, а и като личност.

Ти от скоро си в тази сфера, защо обученията са важни за теб?

Всичко в тази сфера е важно за мен, не само обученията, а и паденията ми, защото съвкупността от тези две неща ми помага да израствам с всяка изминала минута. Обученията не ни учат само на теория, те ни учат и на практика, която можем да приложим, както в сферата на фризьорството, така и в реалния живот. Защото тези обучения не концентрират вниманието ни само в клиентите, които вече са се доверили в нашия професионализъм, а точно обратното –  те го разширяват до обикновеният човек, минаващ по улицата и виждащ резултата от нашите усилия. Обученията ни карат да се вглеждаме във всяка една коса и да си казваме какво бихме променили и какво бихме направили по същия начин. Обученията провеждани от специалисти са толкова важни, колкото и обученията от нашите клиенти, защото те също ни учат на много.

Като част от екипа на Салони MURPHY имаш възможност да създаваш креативни цветове, стайлинги. Коя част от цялостната визия обаче постигаш с най-голяма страст?

Разбира се, че за да постигнеш една перфектна визия трябва да изпитваш страст – изпипвайки и най-малките детайли . Страстта на специалистите не трябва да се ограничава само в един конкретен детайл. В началото на процедурата изпитвам най-голямо вълнение от индивидуалната консултация с клиента, след нея страстта ми се премества към създаването на индивидуален и персонализиран цвят за клиента. А след това страстта ми се концентрира в завършека на перфектната визия – стайлингът. Стайлингът е нашата „черешка на тортата“, която придава усещане за професионализъм и индивидуално преобразяване на клиента.

Успяваш ли да предлагаш визиите на L’Oreal Pros Transformation и новите тенденции на клиентите в салона?

Надявам се скоро да мога да предлагам всяка една от представените визии в L’Oreal Pros Transformation. Благодарение на тези визии, ние получаваме още една възможност за даване на професионално индивидуалното отношение към всеки отделен клиент.  С визиите, които ние създаваме за тях, получаваме още по-разширено поле за изява. Надявам се скоро да ви покажа всяка една от тях.

Какъв съвет би дала на фризьорите, които като теб искат да се развиват?

Бих им казала да следват мечтите си, каквото и да им коства и да не се отказват колкото и да е трудно. Имаме толкова богат асортимент от обучения, че от нас се искат най-простичките неща, а именно – огромно желание и неуморим дух. Бих им казала също и че всяко начало е стряскащо и плашещо, но когато усетиш подкрепата на личните си ментори, които в моя случай са Марин Хубенов – Murphy и Благовеста Захариева, няма от какво да се страхуваш. Тези хора умеят да накарат дори и най-сложната техника на подстригване да изглежда елементарна. Горда съм от факта, че един ден ще дължа всяко едно мое постижение на тези двама души. Благодарна съм им от сърце!

А на своите клиенти, които в момента обмислят промяна?

Бих ги посъветвала да действат и да променят своята визия. Бих ги посъветвала да се доверят на професионализма ни на 100%, защото живеем в такъв свят, в който новостите са навсякъде около нас и постоянно наблюдаваме как се променя всичко. И в този случай, защо да не променим визията си? Всеки един експеримент и желание за промяна трябва да приемаме като бял лист хартия, на който сме готови да рисуваме.

Може да последвате Михаела в👉 Instagram, за да следите блестящите визии, които тепърва престои да създава, когато обучението й приключи! ✨

 

A междувременно открийте Салони Murphy във Facebook Салони Murphy и в Instagram @murphystyle

Share
BulgarianEnglish

Created with ❤️ by Perlstyle Studio