Козметика

Лечебният масаж – решението при обездвижване и гръбначно изкривяване!

 Автор: Камен, масажист в салон Murphy, ул. Граф Игнатиев 3

 

Лечебният масаж е най-доброто средство за справяне с гръбначното изкривяване, в следствие на неправилна стойка. Масажът помага при обездвижване и сериозни гръбначни изкривявания, затвърждавани с години  като:

  • Сколиоза
  • Плексит
  • или в периоди след възстановяване от дискова херния и други.

Всички те могат да бъдат коригирани с помощта на комбинация от лечебен масаж, упражнения за раздвижване в домашни условия и физическа активност.

За затвърждаване на резултатите е препоръчително да се направят минимум 10 лечебни масажа, всеки от който е с продължителност  от 30 минути, два пъти седмично. След този период масажите се разреждат до веднъж седмично, тъй като вече е изграден един здравословен режим на хранене, движение, сън, позиция на тялото и т.н.

 

Тайната при лечебния масаж

лечебен масаж

В основата на лечебния масаж е раздвижване и разтягане на мускулите със специфични масажни движения, влияещи директно върху определени точки (нервни центрове) на гърба и кръста.

Комплексът от движения е формиран от мен и включва движения, спрямо разположението на точките и конкретните мускулни и гръбначни проблеми на клиента. Масажните техники, които използвам, са комбинация от различни масажни практики –тайландски, точков масаж и други, целящи по-добро разтягане движения, които сам съм формирал и изпробвал в практиката си.

Лечебният масаж може да спомогне за постигане на трайно избавяне от гръбначните изкривявания, при условие, че се комбинира с ежедневни движения за разтягане в домашни условия. Изградете си навик да ги правите в първите 10-15 минути, след като се събудите сутрин. Ако ги практикувате всеки ден, ще усетите сигурно намаляване на болките в гърба  и кръста, ще се чувствате по-тонизирани и раздвижени.

Лечебният масаж и упражненията за разтягане трябва да бъдат комбинирани с определена физическа активност. Всеки вид спорт е препоръчителен, според личните предпочитания  и възможности.

Важно е движението да се практикува с постоянство, а не толкова самото времетраене при спортуването. Лично аз препоръчвам плуване, тъй като това е спортът, който активира всички мускулни групи.

лечебен масаж в салони мърфи

Облекчението на болките в следствие на гръбначно изкривяване, плексит и сколиоза, може да се усети още след първия масаж. Освен това лечебният масаж също спомага за намаляване на стреса, напрежението, умората и промяна на цялостното енергийно поле на всеки човек.

Запишете час за лечебен масаж ТУК

Share
BulgarianEnglish

Изваяно лице без ботокс и филъри: само до края на юни - ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ -18% (от 110 лв на 90 лв)

Created with ❤️ by Perlstyle Studio