На гости ни беше...

Запознайте се с Кристиана

Кристиана Русенина става част от екипа ни по време на снимките на L’Oreal Pros Transformation. Именно от тогава тя започва да твори в Салони MURPHY. Вижте какво има да каже за професионалното си развитие.

Как се чувстваш след изминалата година прекарана в творчески процес, като част от първото реалити за Фризьори на Академия L’Oreal България?

Много положително заредена с емоции и радостна, че имах възможност да съм част от това приключение, което обогати знанията ми толкова много. Срещата с много нови и различни специалисти в сферата на фризьорството ме радва и ми дава стимул да се развивам в професията. А участието ми в реалити формата е експеримент за мен. Ако трябва да съм откровена – чувствам се приятно изненадана от това излизане от зоната ми на комфорт.

 

Кой екип от LÓreal Pros Transformation избра и какво те подтикна да бъде точно той?

Избрах Color Expert, защото в този екип участват и начинаещи фризьори. За мен всяко обучение е от значение, както за да затвърдя придобитите умения, така и за да придобия нови. Програмата е комплексна. В нея ни показаха различни видове стайлинги и оцветявания. Така успях да науча нови неща, които да ми помогната в практиката в Салони Murphy.

 

Ти си фризьор от скоро, защо обученията за важни за теб?

Аз съм фризьор от скоро и искам да се развивам в тази сфера. Това заявих още от първите си дни, занимавайки се с професията. Затова се възползвам от всяка възможност да науча нещо ново и да присъствам на всяко обучение. След семинар няма как да не чувстваш умора, не толкова заради продължителността, колкото заради огромния обем информация за техники, форми на подстригване и други. Тази умора обаче е от положителните, винаги се чувствам заредена с енергия и нетърпение за връщане към работата с клиенти.

Както знаем, по време на обучение вие постигате Total Look (цялостна визия, която включва форма, цвят и стайлинг). Коя част от нея обаче постигаш с най-голяма страст?

В момента все още търся тази въпросната част, която ми доставя най-голямо удоволствие. Всяка визия направих със страст и огромно желание. Като начинаещ аз се стремя да попивам всяка нова информация, така че тя да ми помогне в бъдеще, но и за да намеря „своето“ нещо. Може би съвсем скоро ще разберем…

Кой е любимият ти момент от тези няколко дни прекарани освен в обучение и в снимане на реалити формата?

Любимо от това беше когато с екипа завършим визията, която ни е дадена по задача. От там аз виждах колко много се харесва моделът, как позира за снимки и това изключително много ме радва. Когато видиш жената да носи с увереност и усмивка, това което си сътворил с косата й – то знаеш, че резълтатът е добър. Стремежът ми е сама да създавам такива изключителни визии, от които и другите да се вдъхновяват.

Успя ли вече да предложиш визиите и новите тенденции на клиентите в салона?

Да! В продължение на миналия въпрос: исках веднага да пресъздам визия и да покажа уверено, че знам и умея нещо ново. Затова „запретнах ръкави“ и приложих новите техники върху клиентите ни.

Какъв съвет би дала на фризьорите, които искат да се развиват?

Всеки трябва да посещава обучения, семинари, уебинари. Колкото и години опит да имаш, винаги можеш да видиш нов подход на техника от колега, за който не си предполагал. Разбира се трябва да си „в крак“ с новостите в сферата и да прилагаш най-актуалните тенденции върху своите клиенти и те да си тръгват с блясъка не само в косите, но и в очите.

Може да последвате Кристиана в👉 Instagram, за да следите блестящите визии, които продължава да създава! ✨

A междувременно открийте Салони Murphy във Facebook Салони Murphy и в Instagram @murphystyle

Share
BulgarianEnglish

Created with ❤️ by Perlstyle Studio