Козметика

Какво Е Необходимо Да Знаеш За Целулита

Целулит?

Нека си го признаем – нито една жена не харесва идеята да има по бедрата си или на други места по тялото си „нещото“, наречено целулит! Дори ти да си една от малкото щастливки, които нямат целулит, то мисълта, че в някой момент може да се появи и при теб, е достатъчно притеснителна.

Наясно ли си, обаче, каква е причината за появата на портокаловата кожа? Знаеш ли какво точно представлява целулитът? Имаш ли представа как можеш да се справиш с него и какво дава най – добър резултат в стремежа ти към това?

Какво Всъщност Представлява Целулита?

 

Целулитът, в своята същност, не е просто козметичен дефект. Това е заболяване на съединителната тъкан или състояние на кожата, което се характеризира с обособяването на места по нея с мастни подкожни натрупвания, изглеждащи като малки бучки, неравности или трапчинки. Именно затова целулитът е известен още като „портокалова кожа“. Натрупванията са причинени от уголемяването на мастните клетки, които се намират в слоя точно под кожата, от задържаната между тях вода и лошата циркулация на лимфата.

Всички ние знаем как изглежда кожата, когато има наличие на целулит по нея и всички ние бихме били повече от щастливи, ако намерим начин как да се справим или да се предпазим от това състояние.

Целулитът се забелязва най – често по бедрата и седалището и се появява обикновено след настъпване на пубертет. Предимно засяга жените, в много по-малка степен мъжете, но за съжаление, ние сме сред основните потърпевши, поради разликата във вида на мазнините и  съединителната тъкан на кожата на телата ни.

 

anti cellulite massage murphy beauty salons

 

 

Разновидности На Целулита

 

Различните специфични литератури характеризират наличието на целулит в няколко степени. Това, което нас всъщност ни интересува, е какви са разликите между тях.

Когато, целулитът е в начален етап и тепърва започва да се образува, той все още не е видим на повърхността на кожата, но в подкожната тъкан се наблюдават специфични изменения. Може да се наблюдава лошо оросяване, задържане на течност в тъканта, както и забавена обмяна на вещества.

Когато целулитът е в по-напреднала фаза, в засегнатите места по кожата се забелязват анатомични промени на микрониво. Освен това кожата добива блед цвят, не се оросява добре, студена е и има намалена еластичност.

Ако целулитът е в своя напреднал стадий на развитие, то той има силно видимо и грапаво изражение на повърхността на кожата подобно на кората на портокал.  Кожата също така има и всичките гореспоменати характерности.

 

От Какво Се Причинява Целулита

 

Сред основните причини за появата на целулит са хормоналните промени, настъпващи в организма, на първо място, като самото естеството на женските хормони са причина за задържане на течности в тъканите и забавяне на обмяната на вещества в мастните депа.

Друга причина се явява и самата ни генетика. Гените ни могат да голяма степен да предопределят каква ще е вероятността в даден момент процесът на образуване на целулит да започне. Те предопределят някои фактори, които спомагат за неговото образуване като например недостатъчно кръвооросяване, забавен метаболизъм и други.

 

Върху Кои Фактори Имаме Контрол

 

Освен хормоналните промени в организма ни, които оказват влияние върху формирането на целулит, и генетичните дадености на всяка една от нас, съществуват и ред други фактури, върху които, до известна степен, имаме контрол.

Значим фактор за образуването на портокалова кожа играе начинът ни на живот. Липсата на движение, стоенето продължително време в една и съща позиция на тялото, тютюнопушенето, ограниченото приемане на вода и течности, та дори и честото носене на впити в нас дрехи са фактори, които допринасят за появата на целулит.

От друга страна, значима роля в образуването на портокалова кожа има начинът ни на хранене. Особено значим фактор за тези от нас, които злоупотребяват със солта, храни, богати на мазнини и бързи въглехидрати и алкохол. Ако всичките тези фактори са налице в ежедневието ни, то обособяването на мастни натрупвания и лимфни задържания, изразени по кожата на телата ни, е доста вероятно.

Борбата с портокаловата кожа и нейното премахване не е лека. Ние, които имаме целулит по собствената си кожа знаем най – добре и също така доста добре ни е известно, че това си е една малка борба, която водим всеки ден. Да се справиш с целулита наистина изисква силна воля и постоянство както в спазването на определен здравословен хранителен режим, така и в цялостната промяна в начина ни на живот.

От друга страна, много от нас навярно претърпяваме неуспех след неуспех с всеки един опит да намалим целулита по тялото си и да подобрим общото състояние на кожата си. Изобилието от козметични продукти, които обещават, че с тяхна помощ ще се преборим с портокаловата кожа, не един и два пъти са ни разочаровали. Измежду цялата гама от „ефективни“ решения на пазара, стигаме до извода, че антицелулитният масаж е методът, който дава забележим резултат.

 

dnti cellulite massage murphy beauty salons murphystylecom

 

Защо Антицелулитният Масаж Дава Резултат

 

Нека започнем оттам, че антицелулитният масаж сам по себе си е разновидност на класическия масаж с изключение на разликата в самите движения по време на масажа, които при антицелулитния масаж са по-изразени и силови.

Антицелулитният масаж включва в себе си стимулиране и активизиране на кръвообращението на организма. Както споменахме малко по-горе в статията, на местата, където е започнало или вече има образуван целулит,  кръвооросяването най-често е нарушено и се наблюдава забавена обмяна на веществата. Специфичните стимулиращи движения на антицелулитния масаж раздвижват местата с мастни натрупвания и осигуряват разнасяне на лимфните задържания.

За да постигнем по-добър резултат в премахването на целулита, не бива да разчитаме само и единствено на процедурите на антицелулитния масаж. Най-ефективната комбинация що се отнася до борбата с портокаловата кожа е съчетанието между антицелулитни масажи, чието присъствие е желателно и необходимо, физическо натоварване и подходящи тренировки, за да подобрим лошата микроциркулация на кръвта, която възниква при воденето на слабо активен начин на живот и отсъствие на физически тренировки,  качествен режим на хранене и приемане на повече вода и течности, за да подновим застоялата лимфа и кръв. Чрез подобна комбинация резултатите, които можем да очакваме, ще бъдат доста по – добри и най-вече видими.

Най-доброто, което можеш да направиш за себе си, в подобна ситуация, е първо да се консултираш със специалисти. Хора, които са наясно какво правят и какво се случва с организма ти.

Идеята не е просто да се подложиш на една или две процедури с антицелулитен масаж, а да разбереш каква е причината защо портокаловата кожа се е появила при теб на първо място и какво можеш да направиш наистина, за да го намалиш!

Ние, екипът на салони за красота Murphy, ще се радваме да помогнем в твоето търсене на най-добрия начин да се справиш с портокаловата кожа. Свържи се с нас, за да научиш малко повече за проблема с целулита и какъв точно е целулитът при теб. Работим заедно с изключително добри професионалисти, които наистина разбират от работата си и с удоволствие ще помогнат в подобряване състоянието както на кожата ти, така и на самочувствието и визията ти!

Share
BulgarianEnglish

Created with ❤️ by Perlstyle Studio