Лайфстайл

Лицето на Kérastase Емили Ратайковски: „Толкова се схрахувам“ да не бъде взета на сериозно

В ново интервю моделът, превърнал се в автор – Емили Ратайковски, говори за феминизма, нейните критици и нова книга, която e в процес на разработка.

 

Лесно е да се предположи, че някой с външността като на Емили Ратайковски не би могъл да има някаква форма на несигурност.

Емили Ратайковски - модел, феминист murphystyleОт нейната перфектна костна структура и поразителна фигура до огромния й успех в писането, моделството и други неща –  тя със сигурност е спечелила генетичната лотария, но и продължава да изгражда впечатляваща кариера зад себе си.

Както знаем обаче и знаменитостите са хора. И въпреки че голяма част от техния живот не може да се сравни с нашия, несигурността е част от човешкия опит – включително на Ратайковски.

В ново интервю, моделът, превърнал се в писател, разкри как нейните възгледи за феминизма – тема, по която тя пише и говори често – са се развили с течение на времето с опита и как научаването за това е повлияло на нейния възглед. По-конкретно, тя критикува начина, по който феминизмът толкова често се използва срещу жените.

 

Емили Ратайковски /Power Talks Париж, Франция 2023 murphystyle

 

„Чувствам, че феминизмът като термин е превърнат в оръжие. Не като „О, толкова си смела да се наречеш феминистка“, а в смисъла на „Достатъчно добри феминистки ли сте? Истинска феминистка ли си? Вие сте фалшива феминистка!“, казва тя, добавяйки, че се учи да се отказва от всичко това.

Знам как живея живота си. Познавам личната си политика и понякога, честно казано, феминизмът просто дава на жените предимството на съмнението.

Но въпреки растящото си пренебрежение към циниците, тя призна, че мнението на другите хора за нея може да се ѝ се отрази – намеквайки за някои от неблагоприятните рецензии , които нейната книга „ Моето тяло “ (My Body) получи при публикуването си преди две години.

Толкова се страхувам хората да не ме вземат на сериозно“, призна тя.

 

След това Ратайковски разясни мотивите си да напише книгата на първо място, обяснявайки, че това е шанс да даде известна представа за живота си. Особено насочено към жените, които, тя се тревожи, че вярват, че външният й вид й е позволил да заобиколи женомразството.

„Исках да поставя рекорда точно за тези жени, така че да изглежда така, сякаш отиваме на вечеря заедно или нещо подобно, а аз казвам: „Не, не, не. Нека ви разкажа за моя опит… Това е лошо за всички“, казва тя. „Същите неща, които преживявам, няма измъкване от тях или победа. И това ми се струва важно за мен.“

Емили Ратайковски / Себастиян - бивш съпруг murphystyle

 

 

32-годишната Емили Ратайковски също така разкри, че в момента работи върху втората си книга. Тя не засяга подробности, но разкрива, че е искала да напише повече за намаляване на стигмата около развода в ранна възраст след преживяното вече бившия й съпруг, Себастиан Беър-МакКлард , след четири години брак заедно..

 

 

А през октомври 2023 г. Арт Директор на MURPHY STYLE Марин Хубенов-Мърфи лично имаше възможността да се види с Мис Емили Ратайковски като международен представител на L’Oreal Professionnel Paris, не къде да е, а именно във Париж, Франция.
Поводът беше „Power Talks„, които отново засегнаха темата за феминизма и един от главните лектори на срещата бе именно Емили Ратайковски.

„Не правете TikToks за съвети за запознанства, които по-късно могат да ви смутят“, каза Емили Ратайковски в Power Talks на Kérastase

Като част от събитието моделът отвори темата за изграждането на доверие, в деня на дискусия на марката за грижа за косата, който подчерта какво правят наставнически групи като Step Up, за да намалят показната (и документирана) разлика в самоувереността между мъжете и жените.

Но освен това като лидер в грижата за косата и оформянето на косата, Kérastase също така демонстрира две големи нови иновации, стартиращи през 2024 г.: Première и K-Scan.

Première е най-новата гама грижа за косата на марката, която помага на косата да възвърне първоначалната си сила с лимонена киселина и глицин. K-Scan от друга страна е нов инструмент за диагностика на косата, използващ AI, за да позволи на фризьорите да изследват косата и да предоставят най-точната диагноза и препоръки за продукта.

Очаквайте всички новости от Kérastase съвсем скоро в MURPHY STYLE!

Източник: Glamour

Използвани снимки: Instagram, Pinterest, Личен архив

 

Последвайте ни;

Facebook: Murphy Style

Instagram: @murphystyle

Share
BulgarianEnglish

Изваяно лице без ботокс и филъри: само до края на юни - ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ -18% (от 110 лв на 90 лв)

Created with ❤️ by Perlstyle Studio