Козметика

Ефект на меда и ползите от медения масаж върху човешкото тяло

Нашите съвременници смятат, че родното място на медения масаж е Тибет. Че тибетците са успели да свържат отдавна известните чудодейни свойства на масажа и лечебните свойства на меда. Ефектът от меда и ползите от медения масаж върху човешкото тяло е голям. Но за да не бъдете неоснователни, нека разгледаме по-подробно каква е употребата на медения масаж.

Масажът с мед действа подмладяващо

Масажът с мед може не само да подобри, но и да подмлади. Това е възможно, тъй като количеството витамини и минерали в него е огромно. Също така, натуралният мед е различен по това, че бързо се усвоява, като по този начин тялото няма нужда да харчи енергия за процеса на храносмилане. Със своите антисептични свойства медът отлично „убива“ микробите на места нарязвания, натъртвания и изгаряния. Всички тези свойства, както и възможно по-подходящи за масажа.

Масажът с мед действа детоксикиращо

По време на масажа медът „издърпва“ от тялото, там се събират за дълъг период от време. И го прави много по-добре от повечето козметични продукти, които сега са на устните на всички. Освен това масажът с мед засяга не само кожата, но и вътрешните органи.

Масажът с мед засилва имунитета

След нормалния си метаболизъм, подобряване на имунитета, цялостно тялото се увеличава значително. Добър е и за профилактика на съдова дистония. При настинки се препоръчва масаж, тъй като медът има висока топлина и затопля идеално тялото.

Масажът с мед действа успокояващо

Заслужава да се отбележи колко полезен е масажът и неговият ефект върху нервната система. Успокояващият му ефект предотвратява стреса и безсънието, облекчава стреса и хроничната умора, прави човек весел и спокоен.

Повечето съвременни жени го разглеждат като начин за борба с целулита. Всъщност в този случай той е много ефективен.

Тъй като медът засяга всички органи, когато се прилага при масаж, не забравяйте да вземете предвид индивидуалните характеристики на организма, а по-скоро наличието на определени хронични заболявания. За масажистката обаче е много важно да знае в кои области на кръвния поток трябва да се избягва. Например, при заболявания на сърдечно-съдовата система, меден масаж не си струва да правите крака.

Правилен е само медният масаж, при който процесът първо се масажира цялото тяло, а след това само части от него. Това се дължи на факта, че това е придружено от локално загряване с прилив на кръв към масажираните части на тялото, което може да доведе до лоша циркулация в другите части на него, които не са били изложени на масаж.

Обърнете внимание, че масажът с мед е противопоказан при хора с алергии към пчелни продукти. Също така е невъзможно да се извърши при повишена температура и злокачествени тумори.

Действия мед върху лицето може да се сравни с въздействието на скраб. Само че той е многократно по-полезен. Меден масаж на лицето започва с нанасянето на тънък слой. След това трябва да изчакате няколко минути. По това време затворените пори, опитващи се да всмукват меда, се обработват заедно с подкожните мастни шлаки.

Ефектът на меда върху човешкото здраве е голям и защото медният масаж е синоним на здраве и красота. Това твърдение може да бъде потвърдено от много хора, които са опитали медения масаж и неговите ползи за себе си, чувстваме, че можем да станем по-здрави и да изглеждаме по-млади едновременно. но ефектът на меда върху човешкото тяло ще бъде полезен само ако това е естествеността и липсата на токсини в него.

Запазете час за масаж с мед в Салони Murphy
ул. Граф Игнатиев 3 – 0887 427 192
  •  887 427 192
Share
BulgarianEnglish

Изваяно лице без ботокс и филъри: само до края на юни - ЕЛЕКТРОСТИМУЛАЦИЯ -18% (от 110 лв на 90 лв)

Created with ❤️ by Perlstyle Studio