На гости ни беше...

Запознайте се с екипа на Салони MURPHY: Благовеста

Благи започва професионалния си път в Салони MURPHY преди 7 години и от тогава мечтае да се качи на голямата сцена, създавайки креативни визии.

Фризьорството е повече от изкуство за нея – то е друга вселена!

Вижте с какви емоции е след участието си в първото реалити за фризьори на Академия Лореал България в последната статия на Murphy Блог!

Как се чувстваш като част от екипа на Салони MURPHY, прекарани в творчески процес?

Удовлетворена и щастлива от това, че имам възможността да се развивам в екип с млади и амбициозни хора. Ежедневната работа с клиенти ми носи изключително удоволствие, особено когато виждам емоцията след крайния резултат. Още повече ме мотивира това, че мога да предавам знанията си на тепърва навлизащите членове в нашия фризьорски екип. По този начин заедно вървим напред.

Сезон 1 от първото реалити за фризьори на Академия L’Oreal България вече се излъчва. Ти си част от обучаващия екип на Color Expert. Как се чувстваш в тази си роля?

Както вече казах, това да мога да обменям опит и да го предавам и насърчавам други фризьори да пробват различни техники ме зарежда с много вдъхновение. От няколко години се развивам в тази посока. За мен е от изключително значение да съм полезна за хората, които сега се обучават. Знам от собствен опит колко важни са менторите в пътя на професионалното ти израстване. Старая се да дам всичко нужно, от което и аз самата се нуждаех в началото. Това съвсем не приключва до техники на подстригване, стайлинги и цветове. Имам предвид вдъхновението, вдъхване на увереност, комуникация с клиентите, начин на поведение дори.

Въпреки, че си с години опит зад гърба си и вече влизаш в ролята на обучаващ, самата ти се записа в екипа на Style Expert. Защо е важно обучението никога да не спира?

Може би е клиширано и вероятно доста често го чувате, но истински вярвам, че колкото повече учим, толкова повече осъзнаваме колко още имаме да учим. Въпреки че през годините сме били на много индивидуални обучения за стайлинг, цвят или подстригване – Style Expert дава едно ново умение – персонализиране на всички тези техники спрямо идентичността на отделните клиенти. Това е едно ново ниво. От фризьор се превръщаш в моден стилист.

Както знаем, по време на обученията вие постигате Total Look визии. Коя част от цялостната визия обаче постигаш с най-голяма страст?

Цветовете са най-голямата ми страст. За мен е важно да постигна точно това, което хората си представят. Ако разбира се то е подходящо за тях. Именно заради това в детайли наблюдавам всяка една снимка, която ми показват, за да изградя в ума си план, по който да работя. Това е индивидуално спрямо всеки клиент. Избираме нюанса. Аз преценям секторирането. Съобразяваме всичко това с чувствителността на косата в момента. Много често всичко това зависи и от цветотипа на клиента, както и от формата на лицето. Понякога искаме да подчертаем определени черти, друг път да прикрием.

Кой е любимия ти момент от това приключение?

Освен че създаваме Total Look визии, ние развиваме и сценичните си умения. Едно изкуство като фризьорството е важно да се показва на сцена, за да може и хората да го разбират и виждат като такова. В ежедневното си естество не изглежда като да бъде такова, но има много какво да се покаже. Като част от екипа на Style Expert имах възможността да практикувам ИЗКУСТВОТО фризьорство. Точно това беше най-любимото ми и ще остане като такъв спомен, всеки път когато разказвам. Фризьорското изкуство за мен е не по-малко ценно от театралното или това, което виждаме в галериите. Надявам се с това реалити на Академия L’Oreal България да покажем това на зрителите.

Вашите ментори от Style Expert ви предизвикаха да излезете от салонното си ежедневие и да създадете haute couture визия, вдъхновена от вашето въображение. Разкажи ни малко повече за процеса.

Визиите за сцена винаги са били моя мечта. Създавайки нещо толкова креативно, човек наистина излиза от зоната си на комфорт и се потапя в един напълно нов свят. Техниките, които се използват на сцена за крайно различни от салонното ежедневие и това, което клиентите искат от нас. На сцената човек може да създаде една паралелна вселена и да потопи зрителите в нея. Работата с колеги, с които не работим попринцип, развива екипното мислене, сплотява общността от фризьори. С две думи – мислиш извън кутията. Изграждате едно цялостно шоу с различни хора и различни идеи е дълъг и сложен процес, който остава спомен за цял живот. Всичко това съвсем скоро ще стане реалност отново. Казвам отново, защото за последно се качихме на сцена през 2019 година. До тогава държим всичко в тайна, за да бъде изненада за вас.

Предлагаш ли новите визии и тенденции на клиентите си и към коя от тях проявяват най-голям интерес?

Определено! Според мен един от начините да задържим дългогодишните си клиенти е да им предлагаме най-новите тенденции и услуги, които съществуват в нашата сфера. Въпреки доверието, което сме изградили, е важно да поддържаме техния интерес. Макар и нещо малко, промяната винаги е породена от нещо хубаво. Това е емоцията, която всяка жена търси, дори и да не го признава.

Какъв съвет би дала на фризьорите, които искат да се развиват?

Да развиват любопитството си към професията. Това е ключът. Да се предизвикват с все по-трудни казуси. Винаги да изискват още от работата си, защото само и единствено по този начин ще могат да я надградят.

А на своите клиенти, които в момента обмислят промяна?

Промяната е нещо хубаво, когато си в сигурни ръце!

Може да последвате Блага в👉 Instagram, за да следите блестящите визии, които продължава да създава! ✨

 

 

 

A междувременно открийте Салони Murphy във Facebook Салони Murphy и в Instagram @murphystyle

Share
BulgarianEnglish

-20% на колагенова терапия GENOSYS MICRONEEDLING до края на април включително (от 130 лв. на 104 лв). Запази час днес!

Created with ❤️ by Perlstyle Studio