Лайфстайл

Иконичната прическа на Джейн Бъркин (галерия)

Преди дни (на 16-ти юли) си отиде иконичната френска актриса, с британски произход, Джейн Бъркин.

 

джейн бъркин бретон jane birkin birkin bangs murphystyle

 

Актрисата става световноизвестна с ролите си в киното, с активната си благотворителна дейност, с певческите си умения, с… чанта! Но не каква да е чанта, а на не без известната френска марка Hermès – моделът Birkin.

Пpeз 1984 г. именно тя вдъхновява създаването на емблематичната чанта. И до днес моделът си остава един от най-търсените и продължава да излиза на пазара в силно ограничени количества.

 

Интересна е историята зад създаването й:

През 1981 г. по време на полет от Париж до Лондон Джейн Бъркин седи непосредствено до изпълнителния директор на Hermès Жан-Луи Дюма. Тогава тя, вече родила две дъщери, му споделя колко й е трудно да намери чанта, която да отговаря на всичките й нужди като майка.

Още на борда на самолета Жан-Луи Дюма се вдъхновява да направи дизайна на чантата и когато я пуска в производство, я кръщава Birkin.

 

 

Икона за стил – това е тя. От чантата, през облеклото до.. косата и.

Нека отдадем почит към иконичната личност като разберем защо прическата и а ла Бъркин става известна още през 60-те, а към днешна дата става още по-популярна и е еквивалент за стил и класа.

 

 

„Бретонът Бъркин“ или т. н. Birkin bangs:

Birkin bangs има заострени ъгли, които рамкират лицето и са страхотни за хора, които харесват идеята за плътен бретон, но не искат да се затваря напълно върху лицата им в солидна и тежка форма. Този ​​стил бретон – макар и достатъчно къс и прав, – има по-меки, по-насечени характеристики, с което придава допълнителна женственост.

Докато самата Джейн Бъркин носи по-буйни бретони през 60-те години, модерният вариант е малко по-изтънчен, който добре подчертава чертите на лицето ви. Независимо как се стилизира, цялостният външен вид на този тип бретон е универсално добре изглеждащ за всички форми и текстури на лицето.

Ключът е бретонът да изглежда малко разхвърлян, сякаш „е оставен да изсъхне на въздух“ и да е сякаш сме прокарали пръсти през него за малко движение на излизане от входната врата.

Непринудена естетика на Джейн Бъркин за красота издържа изпитанието на времето и повлиява дори на новото поколение.

Потърсете например в Instagram или TikTok и пак ще забележите известната прическа на Birkin навсякъде. Стилът си остава същински почерк на френското момиче.

 

С други думи, Birkin bangs e стилизиран, но ултра небрежен, сякаш лек бриз минава от време на време през косата, за да го поддържа отпуснат и неструктуриран.

Но най-вече, Birkin bangs е по-дълъг от другите версии на модерните бретони.

 

Той изпъква с извивката на миглите ви или дори едва доловимо закрива погледа ви. За да запечатате обаче външния вид, трябва да знаете и да сте сигурни, че искате да издухвате кичури коса почти през почти цялото време.

 

Как може да бъде направен вашият Birkin bangs?

 

Както при всяка нова прическа или подстригване, „най-добре е да донесете референтна снимка на някой с подобна форма на лицето и структура на косата като вашите, носещ стила, който искате. Това помага да сте сигурни, че вие ​​и вашият фризьор сте на една и съща вълна.

 

 

Вашият стилист знае какво да прави оттам нататък. Започва се с изтъняване малко на краищата. Също така, помолете да не отваряте лицето твърде много.

Идеята е зоната на бретона да е стегната и закачлива към лицето – този стил на бретон е малко по-различен от нормалния  бретон. Ширината на този бретон трябва да е доста плътна до очите и веждите, а краищата трябва да са тънки и тънки.

Запазете своя час за преобразяващ Birkin bangs в MURPHYSTYLE тук.

 

Как да оформите бретон Birkin

 

Добри новини: Birkin bangs е лесен за стилизиране бретон у дома.

Започнете, като измиете косата си с шампоан и балсам, както обикновено, преди да добавите текстуриращ спрей или пяна към ресните си за допълнителна фиксация и дефиниция. Оставете вашите кичури да изсъхнат на въздух или за повече текстура, използвайте плоска четка и сешоар.

Разресвайте бретона си отляво надясно и след това отдясно наляво за леко повдигане.

Красотата на тези бретони е, че се съчетават добре с различни прически.

Помислете дали да ги съчетаете с конска опашка  или разпуснете косата си за разрошен стил. (Имате нужда от идеи? Вижте изображенията по надолу в тази история, за да започнете.)

Още нещо: Ако бретонът ви стане малко мазен, напръскайте го със сух шампоан, за да намалите омазняването между измиванията.

 

Какви продукти ви трябват за поддръжка на Birkin Bangs
TECNI ART Beach Waves извайващ спрей с морски соли 150ml / MURPHYSHOP 🛍️
TECNI ART Fix Anti-Frizz спрей за фиксация против цъфтене 400мл / MURPHYSHOP 🛍️
TECNI ART Morning After Dust сух шампоан 200мл / MURPHYSHOP🛍️

 

vogue cover jaen birkin with daughters murphystyle

 

 

 

 

Шарлот Генсбур и Лу Дуйон – които не са нищо друго освен дъщерите на Джейн Бъркин.

 

 

 

 

 

 

 

И двете са възприели емблематичния бретон на иконичната си майка, въпреки че не са го превърнали съвсем в своя запазена прическа.

 

 

 

 

 

Но други знаменитости също изглежда са били съблазнени от идеята за красиво спуснати коси а ла Birkin bangs, като Зендая и Ан Хатауей.

 

Затова подбрахме за вас галерия с вдъхновение от известни и безизвестни личности, които следват  неподправения стил на Бъркин с нейния Birkin bangs

 

Така, че продължавайте да разглеждате…

 

 

 

 

 

Използвани снимки: Pinterest; Instagram

 

 

Последвайте ни:
Facebook: MURPHY STYLE
Instagram: @murphystyle
Share
BulgarianEnglish

-20% на колагенова терапия GENOSYS MICRONEEDLING до края на април включително (от 130 лв. на 104 лв). Запази час днес!

Created with ❤️ by Perlstyle Studio