Лайфстайл

5 Основателни Причини Да Ставаш По-Рано Сутрин

Колко често ти се случва да се събуждаш сутрин изнервена от алармата на телефона си? Колко често ти се случва да натиснеш “Snooze” бутона и в следващия момент буквално да скочиш от леглото, защото закъсняваш вече с 20 минути? Нямаш време да закусиш, нямаш време да направиш кафето си и спокойно да го изпиеш. Нямаш време да прегледаш какво ти предстои за деня. Нямаш време за още куп неща, които би искала да направиш на спокойствие…


Сигурни сме, обаче, че мисълта да ставаш по-рано сутрин е минавала през главата ти поне един път, когато за пореден път осъзнаеш, че закъсняваш за работа, притесняваш се, че времето не ти стига и трябва да свършиш всичко в последния момент и на крак. Затова отдели 5 минути и се запознай с тези 5 основателни причини защо да ставаш по-рано сутрин, които ще ти докажат, че да бъдеш ранобуден определено работи в твоя полза!

Получаваш Малко Време Лично За Себе Си

malko vreme za sebe si

Една от основните причини, поради която да се научиш да ставаш по-рано сутрин си заслужава, е че получаваш малко време лично за себе си. Събуждайки се поне с половин час по-рано сутрин ти дава свободата и избора как да използваш това време – дали за неща, свързани с работа като например да прегледаш задачите си за деня и спокойно да започнеш да работиш по тях с ясното съзнание, че няма нещо, за което да не си подготвена просто защото си го пропуснала в бързината. Може да го използваш, за да си направиш кафе и спокойно да му се насладиш. Може без да бързаш да подбереш дрехите си и да се гримираш. Отделяйки няколко минутки за себе си сутрин, определено е добра причина за доброто ти настроение през деня.

Направи Нещо, За Което Преди Не Си Имала Време

kogato stavashpo - rano sutrin imash vreme za sebe si

Хубавото на това да ставаш по-рано сутрин е, че разполагаш сама с времето си. Можеш да го вложиш в нещо, за което преди си нямала време. Това ще ти даде самочувствието, че ти си тази, която контролира и времето си, и живота си.

Време За Закуска

zapochni denia si sys zakuska nauchi se da stavash po rano sutrin murphystylecom

Да, събуждайки се по-рано, ти имаш възможността да се насладиш на една хубава и здравословна закуска. Нещо, което освен, че звучи приятно, е и също толкова полезно. Всички знаем, че закуската е най-важното хранене и ти дава енергията, която ще ти е необходима, за да си пълноценна през деня.

Говорейки За Упражнения…

nauchi se da stavash po rano sutrin i zapochni da pravish sutreshni uprajnenia murphystylecom

Ранното ставане сутрин ти дава повод да се замислиш кое е това нещо, което знаеш, че ще се отрази страхотно на тялото ти и самочувствието ти, но за което не ти е оставало достатъчно време, за да го направиш. Сега, когато ставаш малко по-рано сутрин, имаш онези 15 минути, в които можеш да направиш сутришната си гимнастика. Гимнастиката ще събуди организма ти, ще го подготви за деня и ще ти помогне да бъдеш по-продуктивна. Освен, че ще се заредиш с енергия, след време ще започнеш да виждаш и малки промени в начина, по който изглеждаш, което ще повлияе на самочувствието ти. Така че, защо да не ставаме по-рано сутрин?

Да Опознаеш Себе Си Отново

da opoznaesh sebe si otnovo

Възползвайки се от тези няколко минути, ти оставаш насаме със себе си, с мислите си и можеш да прецениш кое е важно за теб. Да осъзнаеш дали онзи колега от работа, който те е засегнал с думите си миналия ден, всъщност заслужава вниманието ти. Да осъзнаеш какво наистина искаш да направиш с живота си. Да разбереш кое те прави щастлива и кое не. Да започнеш да водиш по-осъзнат и по-щастлив живот.

Share
BulgarianEnglish

ПОДАРЪК ароматен дифузер от Kérastase към всеки два продукта *до изчерпване на количествата

Created with ❤️ by Perlstyle Studio