Лайфстайл

I част – 24 Неща, Които Да Започнеш Да Правиш За Себе Си

Чували сме какво казват хората – „Истинското щастие се крие в малките неща„. Само че колкото по-просто звучи, толкова по-трудно като че ли е да поддържаме щастието в живота си. Водим толкова динамичен, активен, зает и забързан живот, че мисълта дали сме щастливи рядко намира спирка в съзнанието ни. Истината е, че всички ние взимаме определени решения всеки ден, които на пръв поглед изглеждат напълно несвързани с щастието ни, но въпреки това, повлияват драстично на начина, по които се чувстваме физически и психически. Всъщност решенията, които взимаме ежедневно, стоят в основата на нашето щастие. Интересният факт тук е, че щастието ни като че ли не зависи дотолкова от това какво притежаваме, къде се намираме или какво сме си мислили, че ни прави щастливи, а по-скоро от вътрешната ни нагласа за щастието и неговото изражение в живота ни. В този ред на мисли, представяме ти 24 малки и прости неща, които да започнеш да правиш за себе си и твоето щастие още сега!

ФИЛОСОФИЯ НА ЩАСТИЕТО – ЧАСТ I

1. Припомни си какво представляваше комуникацията преди технологиите да завземат ежедневието ни с пълна газ. Джаджите са супер, но за съжаление могат да те погълнат, ако не внимаваш. С други думи, изключи телефона си! Да кажем, че си на среща. Вместо непрекъснато да поглеждаш към телефона си, остави го настрана и отдай цялото си внимание на събеседника си. Ще се изненадаш колко дълбок и приятен разговор може да се получи. Не се крий зад един дисплей, интересувай се от хората, бъди добър слушател. Понякога да разчиташ на old school похвати като нормален разговор в някое кафене очи в очи може да ти осигури няколко наистина приятно изкарани часове с компания.

2. Обърни внимание на изборите, който правиш в живота си. По-голямата част от нещата, които имаме и постигаме в живота си, е резултат от изборите, които правим всеки ден. Това автоматично води да извода, че ако дадена сфера от живота ти не ти харесва, сега е най-подходящият момент да направиш различен избор, да направиш нещо различно, с което да я промениш към по-добро. Бъди по-продуктивен, отколкото зает. Съществува огромна разлика в това да бъдеш зает и в това да бъдеш продуктивен. Не бъркай движението с прогреса. В този ред на мисли, …
3. Започни да отделяш време на смислени и стойностни неща. Какво правиш всеки ден е от значение, но ЗАЩО правиш това, което правиш всеки ден, е още по – важно. Спри с нещата, които вършиш просто защото можеш да ги вършиш. Открий онова нещо, което те кара да се чувстваш жив и изпълнен с енергия и съсредоточи усилията си върху него.
4. Започни да живееш “СЕГА”. Започни да осъзнаваш моментите и ситуациите, през които минаваш. Навикът да се връщаме назад в миналото или пък да мислим прекалено често за бъдещето не играе в наша полза. Научи се да цениш сегашния момент, нещата, които се случват сега, хората, които се появяват в живота ти и начинът, по който комуникираш с тях. Трябва да се научим да освободим миналото, за да може по-доброто да заеме своето място в живота ни, а ние да сме способни да му се насладим.
5. Вместо да позволяваш различни тревожни мисли да обсебват съзнанието ти, започни да предприемаш действия, които носят позитивизъм в деня ти. Ако се спреш за момент и се върнеш назад в миналото, ще осъзнаеш, че повечето от нещата, за които си се тревожил, всъщност изобщо не са се случили. Фокусирай мисълта си върху нещата, за които си се надявал да се случат и за които си се потрудил също така. Ще забележиш, че противно на първите, тези са вече част от живота ти. Същото важи и за най-щастливите и успешни хора, които познаваме. Продължавай да мечтаеш за по-хубави неща, моменти, ситуации и хора и продължавай да правиш точните малки стъпки, които ще те отведат до тях.
6. Спри да бягаш от нещата, които желаеш, и се затичай с пълна сила към тях. Най-добрият начин да избягаш от нещо негативно е като съсредоточиш усилията си да настигнеш онова нещо, което ще направи живота ти по-добър и теб по-щастлива. Фокусирай вниманието си на правилното място.
7. Позволи на любовта да надделее над страха. Колкото и клиширано да ти звучи на пръв прочит, целият ни живот и посоката, в която отива, се движи от две единствени сили – любов и страх. Докато страха отблъсква всичко, което желаеш, то любовта прави точно обратното. Тя го привлича към теб. Започни да правиш нещата с любов, без страх.
8. Започни да се сравняваш единствено и само със себе си. Забрави за другите. Какво имат те и къде се намират в момента е без значение. Ти не живееш техния живот, не минаваш през техния път. Затова и никога не би се почувствала комфортно, ако се сравняваш с тях. Започни да се фокусираш единствено и само върху това, което е добро за теб спрямо обстоятелствата, в които се намираш ти сега. Какво трябва да предприемеш, за да се доближиш по-близо до собствените си цели? Направи го! Ако си мотивирана и стимулирана от конкретна цел, която сама си си поставила и желаеш да постигнеш, то няма да бъдеш разсейвана по пътя на осъществяването й като се сравняваш с другите хора около теб, нали така?
9. Започни да изпитваш неподправена радост за другите. Колкото повече красота и радост намираш в живота на другите, толкова по-рядко ще се сравняваш с тях.
10. Бъди по-толерантна към хората, които виждат и мислят различно. Запомни, че любовта и добротата раждат любов и доброта. Опитай се по-малко да осъждаш хората около себе си. В допълнение на това, начинът, по който се отнасяме към хората, с които имаме различни виждания, показва начина, по който се отнасяме към себе си.
11. Запомни, че ние можем да загубим единствено битките, които гордостта ни желае да спечели.

24 Малки Неща, Които Да Започнеш Да Правиш За Себе Си – II част

Share
BulgarianEnglish

-20% на колагенова терапия GENOSYS MICRONEEDLING до края на април включително (от 130 лв. на 104 лв). Запази час днес!

Created with ❤️ by Perlstyle Studio